Ädelostbakad fisk
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ädelostbakad fisk

4.23 (13 betyg)

Ungsgratinerad fisk i mogen sås med kokt potatis och ångad broccoli.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 500 g vitfisk t ex torsk-, sej, kolja eller hokifilé
  • 1 tsk salt
  • 2 dl visp- eller grädde
  • 1 dl smulad ädelost
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 msk torkade franska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g broccolibuketter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°

  2. 2

    Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk.

  3. 3

    Lägg fisken i en ugnsform och salta.

  4. 4

    Blanda grädde, ädelost, matlagningsvin, vitlök och franska örter. Fördela blandningen över fisken. Gratinera i ugn cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.

  5. 5

    Lägg broccolibuketter i ett durkslag och låt ånga de sista 10 minuterna över potatisvattnet. Smaka av med salt och servera till fisk och potatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ädelosten går bra att byta ut mot finrivet skal av citron och lite av saften.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • christine

    Mitt nya favoritrecept!

  • Mimmi

    Supergott!! Snabbt, gott och bra, både till vardags och lite festligare!

  • Ulrika

    Mycket gott! Använde 500g torskrygg, men tillagade något kortare tid än 15 min (200 grader i varmluftsugn). Värmde upp såsen så att osten smälte. Tog hälften grädde och hälften crème fraiche, men nästa gång byter jag ut grädden helt mot crème fraiche för att det ska bli krämigare. Uteslöt vitlöksklyftor och kryddade istället torsken med vitlökspeppar + salt. Serverade med Coops potatiskroketter.

  • Lisbeth

    Mycket gott!!! Jag hade inget vin så jag tog fiskbuljong istället och det blev mycket gott.

Visa fler