Rimbobullar

Rimbobullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Rimbobullar är kalljästa luftiga bullar med en fyllning av vaniljsmör.

Ugnstemperatur:250º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 g jäst
  • 2 dl mjölk, kall
  • 150 g smör
  • 1 msk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 0.75 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling:
  • ägg
  • Garnering:
  • pärlsocker
  • Fyllning
  • 60 g smör

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med den kalla mjölken. Rör smöret mjukt med sockret. Blanda det med jästblandningen och mjöl. Arbeta ihop till en deg, som inte ska vara för hård.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en avlång fyrkant, 28 x 42 cm. Sporra eller skär ut fyrkanter, 7 x 7 cm.
  3. Rör smöret till fyllningen mjukt med socker och vaniljsocker.
  4. Lägg klickar av fyllningen på varje fyrkant, vik upp hörnen mot mitten och tryck till lite. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
  5. Jäs under bakduk ca 2 tim. Värm ugnen till 250°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö ev över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 - 10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2012-11-05

Byt ut pärlsocker mot mandelspån! Blir supergott! =)

Liknande recept

Spara recept

Varm chokladmjölk med kryddor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckflarn med fyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabba pepparkakor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit glögg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskrans med mandelmassa och kardemumma

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pepparkaksdrömmar

Betyg
Betyg
(38)
Rimbobullar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 30 g jäst
  • 2 dl mjölk, kall
  • 150 g smör
  • 1 msk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 0.75 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling:
  • ägg
  • Garnering:
  • pärlsocker
  • Fyllning
  • 60 g smör

Rimbobullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Rimbobullar är kalljästa luftiga bullar med en fyllning av vaniljsmör.

Ugnstemperatur:250º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med den kalla mjölken. Rör smöret mjukt med sockret. Blanda det med jästblandningen och mjöl. Arbeta ihop till en deg, som inte ska vara för hård.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en avlång fyrkant, 28 x 42 cm. Sporra eller skär ut fyrkanter, 7 x 7 cm.
  3. Rör smöret till fyllningen mjukt med socker och vaniljsocker.
  4. Lägg klickar av fyllningen på varje fyrkant, vik upp hörnen mot mitten och tryck till lite. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
  5. Jäs under bakduk ca 2 tim. Värm ugnen till 250°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö ev över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 - 10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2012-11-05

Byt ut pärlsocker mot mandelspån! Blir supergott! =)

Liknande recept

Spara recept

Varm chokladmjölk med kryddor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckflarn med fyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabba pepparkakor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit glögg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskrans med mandelmassa och kardemumma

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pepparkaksdrömmar

Betyg
Betyg
(38)