Bullar med vaniljfyllning

Bullar med vaniljfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ljuvliga bullar fyllda med smör och vanilj, utmärkt att bjuda på när fikagäster väntas.

Tillagningstid: 45 min + 1,5 tim i frysen + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1.75 dl kallt vatten
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1 litet ägg
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Smörfyllning:
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3.75 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • Till pensling:
  • 2 ägg, ett helt ett endast gulan
  • 1 dl mandelspån

Gör så här

  1. Ställ in mjölet i frysen 1timme.Lös upp jäst i vatten. Tillsätt lite mjöl i taget och allt smör.Rör för hand eller på låg hastigheti en assistent. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Överarbeta inte degen.
  2. Pudra degen med mjöl och lägg i en plastpåse. Platta till och låt vila i frysen ca 30 min, tills den är rätt hård.

Smörfyllning

  1. Vispa ingredienserna tillsmörfyllningen med elvisp så att massan blir lätt och luftig.Kavla degen tunn, ca 4 mm, på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, 8 × 8 cm.Lägg 1 msk smörfyllning på varje bit, vik samman från alla hörn och tryck till på mitten.
  2. Lägg bullarna i bullformar.Vispa ägg och äggula lätt. Pensla bullarna. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme i högst 28°.

Till pensling

  1. Sätt ugnen på 230°.Pensla bullarna igen med äggvispet, strö över mandelspån.Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen, 12–13 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-05-28

Supergoda bullar!

Coop

2014-05-22

@irene brus Hej, först ska du ha mjölet i frysen 1 timme innan du gör degen. Sen ska degen vara i frysen i 30 minuter.

irene brus

2014-05-21

det står i beskrivning 1,5 timme i frysen men i texten 30 minuter i frysen - vilket ska man gå efter ?

Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Bullar med vaniljfyllning
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 9 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1.75 dl kallt vatten
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1 litet ägg
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Smörfyllning:
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3.75 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • Till pensling:
  • 2 ägg, ett helt ett endast gulan
  • 1 dl mandelspån

Bullar med vaniljfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ljuvliga bullar fyllda med smör och vanilj, utmärkt att bjuda på när fikagäster väntas.

Tillagningstid: 45 min + 1,5 tim i frysen + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ställ in mjölet i frysen 1timme.Lös upp jäst i vatten. Tillsätt lite mjöl i taget och allt smör.Rör för hand eller på låg hastigheti en assistent. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Överarbeta inte degen.
  2. Pudra degen med mjöl och lägg i en plastpåse. Platta till och låt vila i frysen ca 30 min, tills den är rätt hård.

Smörfyllning

  1. Vispa ingredienserna tillsmörfyllningen med elvisp så att massan blir lätt och luftig.Kavla degen tunn, ca 4 mm, på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, 8 × 8 cm.Lägg 1 msk smörfyllning på varje bit, vik samman från alla hörn och tryck till på mitten.
  2. Lägg bullarna i bullformar.Vispa ägg och äggula lätt. Pensla bullarna. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme i högst 28°.

Till pensling

  1. Sätt ugnen på 230°.Pensla bullarna igen med äggvispet, strö över mandelspån.Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen, 12–13 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-05-28

Supergoda bullar!

Coop

2014-05-22

@irene brus Hej, först ska du ha mjölet i frysen 1 timme innan du gör degen. Sen ska degen vara i frysen i 30 minuter.

irene brus

2014-05-21

det står i beskrivning 1,5 timme i frysen men i texten 30 minuter i frysen - vilket ska man gå efter ?

Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)