Resträddarpizza på rotfruktsbotten
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

5 (2 betyg)

Gör pizzabotten på rivna rotfrukter och toppa med det du har i kylen. Supergott!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g riven ost
  • 20 tunna skivor rökt skinka eller kalkon
  • 4 ägg
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • oregano, torkad
  • flingsalt och svartpeppar
Pizzabotten
  • 200 g riven morot, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven palsternacka, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven rotselleri, eller annan rotfrukt
  • 3 ägg
  • 75 g riven ost
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Pizzabotten: Blanda rotfrukter, ägg, ost, fiberhusk och salt. Låt svälla 10 min och tryck sedan ut på en plåt med bakplåtspapper så tunt det går, antingen en stor pizza eller fyra mindre portionspizzor.

  2. 2

    Förgrädda mitt i ugnen 10–15 min. Strö ost på pizzabottnen och lägg ut skinkskivorna. Knäck ett ägg ovanpå och toppa med rödlök. Grädda i övre delen av ugnen 5–10 min. Toppa med oregano, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar