Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Strunt i salladen, låt grönsakerna ta huvudrollen i middagen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 2 dl grov bulgur
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomat
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Köttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skär i tunna skivor. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och slunga runt broccolin i pannan till fin färg. Dra av pannan från värmen och vänd ner tomater och vitlök. Salta och peppra. Vänd ihop bulgur med broccoli, tomat, persilja, olivolja och smaka av.
  3. Blanda ingredienserna till färsen och forma till stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om tills de är genomstekta, ca 7 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2017-02-12

Ganska blöta köttbullar.... Tips att gör mix utan ägg först 😊

Torbjörn

2015-01-21

Jättegott enkelt och med lite variation jmf med de vanliga man brukar tillaga

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl grov bulgur
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomat
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Köttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Strunt i salladen, låt grönsakerna ta huvudrollen i middagen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skär i tunna skivor. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och slunga runt broccolin i pannan till fin färg. Dra av pannan från värmen och vänd ner tomater och vitlök. Salta och peppra. Vänd ihop bulgur med broccoli, tomat, persilja, olivolja och smaka av.
  3. Blanda ingredienserna till färsen och forma till stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om tills de är genomstekta, ca 7 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2017-02-12

Ganska blöta köttbullar.... Tips att gör mix utan ägg först 😊

Torbjörn

2015-01-21

Jättegott enkelt och med lite variation jmf med de vanliga man brukar tillaga