Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Strunt i salladen, låt grönsakerna ta huvudrollen i middagen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 dl grov bulgur
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomat
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • Köttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skär i tunna skivor. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och slunga runt broccolin i pannan till fin färg. Dra av pannan från värmen och vänd ner tomater och vitlök. Salta och peppra. Vänd ihop bulgur med broccoli, tomat, persilja, olivolja och smaka av.
  3. Blanda ingredienserna till färsen och forma till stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om tills de är genomstekta, ca 7 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2017-02-12

Ganska blöta köttbullar.... Tips att gör mix utan ägg först 😊

Torbjörn

2015-01-21

Jättegott enkelt och med lite variation jmf med de vanliga man brukar tillaga

Liknande recept

Godaste köttbullarna

(0)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl grov bulgur
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomat
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • Köttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 msk olja till stekning

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Strunt i salladen, låt grönsakerna ta huvudrollen i middagen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skär i tunna skivor. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och slunga runt broccolin i pannan till fin färg. Dra av pannan från värmen och vänd ner tomater och vitlök. Salta och peppra. Vänd ihop bulgur med broccoli, tomat, persilja, olivolja och smaka av.
  3. Blanda ingredienserna till färsen och forma till stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om tills de är genomstekta, ca 7 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2017-02-12

Ganska blöta köttbullar.... Tips att gör mix utan ägg först 😊

Torbjörn

2015-01-21

Jättegott enkelt och med lite variation jmf med de vanliga man brukar tillaga

Liknande recept

Godaste köttbullarna

(0)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies