Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Strunt i salladen, låt grönsakerna ta huvudrollen i middagen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl grov bulgur
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomat
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Köttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skär i tunna skivor. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och slunga runt broccolin i pannan till fin färg. Dra av pannan från värmen och vänd ner tomater och vitlök. Salta och peppra. Vänd ihop bulgur med broccoli, tomat, persilja, olivolja och smaka av.
  3. Blanda ingredienserna till färsen och forma till stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om tills de är genomstekta, ca 7 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2017-02-12

Ganska blöta köttbullar.... Tips att gör mix utan ägg först 😊

Torbjörn

2015-01-21

Jättegott enkelt och med lite variation jmf med de vanliga man brukar tillaga

Liknande recept

Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl grov bulgur
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomat
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Köttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Strunt i salladen, låt grönsakerna ta huvudrollen i middagen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skär i tunna skivor. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och slunga runt broccolin i pannan till fin färg. Dra av pannan från värmen och vänd ner tomater och vitlök. Salta och peppra. Vänd ihop bulgur med broccoli, tomat, persilja, olivolja och smaka av.
  3. Blanda ingredienserna till färsen och forma till stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om tills de är genomstekta, ca 7 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2017-02-12

Ganska blöta köttbullar.... Tips att gör mix utan ägg först 😊

Torbjörn

2015-01-21

Jättegott enkelt och med lite variation jmf med de vanliga man brukar tillaga

Liknande recept

Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)