Ramen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Vegansk ramenbuljong med nudlar och mycket smak som toppas med Stekt portabello, grönkål, mango och böngroddar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 dl vatten
  • 1 dl rostad lök
  • 0.5 dl sesamfrön, torrostade
  • 100 g böngroddar
  • 1 mango, tärnad
  • 50 g färsk grönkål, strimlad
  • 2 msk neutral olja
  • 300 g portabellosvamp
  • 1 lime, i klyftor
  • 200 g nudlar, t ex udonnudlar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili, ev urkärnad och tunt skuren
  • 1 vitlöksklyfta, i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningar. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, mynta, soja, socker och sesamolja i kastrullen. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
  2. Lägg i nudlarna och koka ytterligare ca 4 min eller enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär svampen i 1 cm breda skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen på medelhög värme tills den får lite färg, ca 2 min per sida.
  4. Lägg upp buljongen och nudlarna i fyra skålar. Fördela svamp, grönkål, mango och böngroddar på soppan. Strö över sesamfrön och rostad lök. Servera med limeklyftor och en klick majonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med sojabönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kalkonfilé med limesås

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Thainudlar med ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Nudelsallad med nem-dressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wok med nudlar och vattenkastanjer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 12 dl vatten
  • 1 dl rostad lök
  • 0.5 dl sesamfrön, torrostade
  • 100 g böngroddar
  • 1 mango, tärnad
  • 50 g färsk grönkål, strimlad
  • 2 msk neutral olja
  • 300 g portabellosvamp
  • 1 lime, i klyftor
  • 200 g nudlar, t ex udonnudlar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili, ev urkärnad och tunt skuren
  • 1 vitlöksklyfta, i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl majonnäs

Ramen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Vegansk ramenbuljong med nudlar och mycket smak som toppas med Stekt portabello, grönkål, mango och böngroddar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningar. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, mynta, soja, socker och sesamolja i kastrullen. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
  2. Lägg i nudlarna och koka ytterligare ca 4 min eller enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär svampen i 1 cm breda skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen på medelhög värme tills den får lite färg, ca 2 min per sida.
  4. Lägg upp buljongen och nudlarna i fyra skålar. Fördela svamp, grönkål, mango och böngroddar på soppan. Strö över sesamfrön och rostad lök. Servera med limeklyftor och en klick majonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med sojabönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kalkonfilé med limesås

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Thainudlar med ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Nudelsallad med nem-dressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wok med nudlar och vattenkastanjer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)