Misosoppa

Misosoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

När du får ”cravings” på japanskt – gör den här enkla, supergoda soppan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter misosoppa (vatten + misopasta)
  • 250 g broccoli i buketter
  • 100 g vermicellinudlar
  • 0.5 liten strimlad purjolök
  • Ev 0,5 skivad röd chili
  • Rostade solroskärnor:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl japansk soja
  • Marinerad tofu:
  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg solroskärnor och soja i en skål att marinera ca 30 min. Häll ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

Marinerad tofu

  1. Skär tofu i 2 cm stora tärningar och låt marinera i olja, chili, lime, koriander och salt.
  2. Värm misosoppan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner broccoli och nudlar och koka tills nudlarna är mjuka ca 3 min.
  3. Lägg purjolök i soppskålar. Häll på soppan och lyft över nudlar och broccoli. Strö ev över chili och lägg i några tofubitar. Strö över solroskärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Panerad tofu med blomkålspuré och picklad gurksallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Misosoppa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liter misosoppa (vatten + misopasta)
  • 250 g broccoli i buketter
  • 100 g vermicellinudlar
  • 0.5 liten strimlad purjolök
  • Ev 0,5 skivad röd chili
  • Rostade solroskärnor:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl japansk soja
  • Marinerad tofu:
  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 krm salt

Misosoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

När du får ”cravings” på japanskt – gör den här enkla, supergoda soppan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg solroskärnor och soja i en skål att marinera ca 30 min. Häll ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

Marinerad tofu

  1. Skär tofu i 2 cm stora tärningar och låt marinera i olja, chili, lime, koriander och salt.
  2. Värm misosoppan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner broccoli och nudlar och koka tills nudlarna är mjuka ca 3 min.
  3. Lägg purjolök i soppskålar. Häll på soppan och lyft över nudlar och broccoli. Strö ev över chili och lägg i några tofubitar. Strö över solroskärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Panerad tofu med blomkålspuré och picklad gurksallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)