Misosoppa
Misosoppa
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Misosoppa

0 (0 betyg)

När du får ”cravings” på japanskt – gör den här enkla, supergoda soppan.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter misosoppa (vatten + misopasta)
  • 250 g broccoli i buketter
  • 100 g vermicellinudlar
  • 0.5 liten strimlad purjolök
  • Ev 0,5 skivad röd chili
Rostade solroskärnor:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl japansk soja
Marinerad tofu:
  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg solroskärnor och soja i en skål att marinera ca 30 min. Häll ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

Marinerad tofu

  1. 1

    Skär tofu i 2 cm stora tärningar och låt marinera i olja, chili, lime, koriander och salt.

  2. 2

    Värm misosoppan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner broccoli och nudlar och koka tills nudlarna är mjuka ca 3 min.

  3. 3

    Lägg purjolök i soppskålar. Häll på soppan och lyft över nudlar och broccoli. Strö ev över chili och lägg i några tofubitar. Strö över solroskärnor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar