
Chimichanga med vegofärs
Chimichanga är en friterad burrito. Vår variant är fylld med kryddig vegetarisk färs och sedan stekt i rikligt med olja så den blir riktigt krispig. Servera en svalkande tomat- och avokadosalsa till den krispiga och kryddiga chimichangan.
- 200 g vegofärs
- 1 msk neutral olja
- 1 gul lök, finhackad
- 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
- 1 påse tacokrydda
- 1 dl vatten
- 4 stora wrap tortilla
- 1 dl neutral olja, till stekning
- sallad, till servering
- Tomat- och avokadosalsa:
- 250 g körsbärstomater, tärnade
- 1 stor avokado, tärnad
- 0.5 liten rödlök, finhackad
- 1 lime, pressad saft
- 1 kruka koriander eller persilja, hackad
- 2 tsk olivolja
- 0.5 tsk flingsalt
- Dryckestips:
- 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek vegofärs, lök och blomkålsris under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt vattnet puttra in.
- Lägg fyllningen i mitten av ett tortillabröd och vik ihop som ett litet paket. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg paketet med skarven nedåt i pannan. Stek runt om till fin, krispig yta.
- Vänd ihop alla ingredienser till tomatsalsan. Servera chimichangan med sallad och salsan.
Chimichanga med vegofärs
Chimichanga är en friterad burrito. Vår variant är fylld med kryddig vegetarisk färs och sedan stekt i rikligt med olja så den blir riktigt krispig. Servera en svalkande tomat- och avokadosalsa till den krispiga och kryddiga chimichangan.
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek vegofärs, lök och blomkålsris under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt vattnet puttra in.
- Lägg fyllningen i mitten av ett tortillabröd och vik ihop som ett litet paket. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg paketet med skarven nedåt i pannan. Stek runt om till fin, krispig yta.
- Vänd ihop alla ingredienser till tomatsalsan. Servera chimichangan med sallad och salsan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-04-16
Perfa med nötfärs, fyllde sex tortillas! Vuxensmak med mer kryddor; vitlök, soja, sambal olek, tabasco, röd chili och/eller mer tacokrydda samt koka in med rödvin. Man tager vad man haver som Kajsa Varg sa. Blomkålsris finns recept för på sajten. Lunchmat i skidbacken eller svampskogen, ex vis.
2019-02-22
Jag tyckte att tomat och avokadosalsan var lite för blev och tog därmed även i lite citron samt lite mer salt, och då blev det genast bättre. Chimichangan gjorde jag nästan enligt receptet, men där gjorde jag egen tacokrydda utan socker och skippade tortillan helt. Blev hur bra som helst.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kalle Ulv
2022-04-16
Perfa med nötfärs, fyllde sex tortillas! Vuxensmak med mer kryddor; vitlök, soja, sambal olek, tabasco, röd chili och/eller mer tacokrydda samt koka in med rödvin. Man tager vad man haver som Kajsa Varg sa. Blomkålsris finns recept för på sajten. Lunchmat i skidbacken eller svampskogen, ex vis.
Côline
2019-02-22
Jag tyckte att tomat och avokadosalsan var lite för blev och tog därmed även i lite citron samt lite mer salt, och då blev det genast bättre. Chimichangan gjorde jag nästan enligt receptet, men där gjorde jag egen tacokrydda utan socker och skippade tortillan helt. Blev hur bra som helst.