Chimichanga med vegofärs
  • Tid 35 min

Chimichanga med vegofärs

4.2 (5 betyg)

Chimichanga är en friterad burrito. Vår variant är fylld med kryddig vegetarisk färs och sedan stekt i rikligt med olja så den blir riktigt krispig. Servera en svalkande tomat- och avokadosalsa till den krispiga och kryddiga chimichangan.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g vegofärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 stora wrap tortilla
  • 1 dl neutral olja, till stekning
  • sallad, till servering
Tomat- och avokadosalsa:
  • 250 g körsbärstomater, tärnade
  • 1 stor avokado, tärnad
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander eller persilja, hackad
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
Dryckestips:
  • 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek vegofärs, lök och blomkålsris under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt vattnet puttra in.

  2. 2

    Lägg fyllningen i mitten av ett tortillabröd och vik ihop som ett litet paket. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg paketet med skarven nedåt i pannan. Stek runt om till fin, krispig yta.

  3. 3

    Vänd ihop alla ingredienser till tomatsalsan. Servera chimichangan med sallad och salsan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar