Indisk tofugryta

Indisk tofugryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetarisk gryta med tofu, morötter och majs och smaker av garam masala, curry och ingefära. Perfekt lättlagad rätt med mycket smak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 540 g tofu
  • 2 morötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk curry
  • 380 g krossade tomater
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 grönsaksbuljongtärningar + 1 dl vatten
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 majskolv eller 2 dl fryst majs
  • 70 g bladspenat
  • 2 msk kokosolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och tärna morötterna. Fräs hackad lök och finhackad vitlök samt kryddor i lite olja.
  2. Tillsätt krossade tomater, ingefära, sambal oelek, buljongtärningar, vatten och morötter. Låt koka 5–10 minuter.
  3. Tillsätt kokosgrädde och låt koka upp. Smaksätt ev med salt. Tärna tofun och stek krispig i kokosolja några minuter. Vänd i tofu, avskuren majs och spenat i grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Veganska fiskpinnar med remouladsås och blomkålsmos

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Chimichanga med vegofärs

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tofustroganoff

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Indisk tofugryta
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 540 g tofu
  • 2 morötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk curry
  • 380 g krossade tomater
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 grönsaksbuljongtärningar + 1 dl vatten
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 majskolv eller 2 dl fryst majs
  • 70 g bladspenat
  • 2 msk kokosolja
  • salt

Indisk tofugryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetarisk gryta med tofu, morötter och majs och smaker av garam masala, curry och ingefära. Perfekt lättlagad rätt med mycket smak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna morötterna. Fräs hackad lök och finhackad vitlök samt kryddor i lite olja.
  2. Tillsätt krossade tomater, ingefära, sambal oelek, buljongtärningar, vatten och morötter. Låt koka 5–10 minuter.
  3. Tillsätt kokosgrädde och låt koka upp. Smaksätt ev med salt. Tärna tofun och stek krispig i kokosolja några minuter. Vänd i tofu, avskuren majs och spenat i grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Veganska fiskpinnar med remouladsås och blomkålsmos

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Chimichanga med vegofärs

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tofustroganoff

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)