Indisk tofugryta

Indisk tofugryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Vegetarisk gryta med tofu, morötter och majs och smaker av garam masala, curry och ingefära. Perfekt lättlagad rätt med mycket smak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 540 g tofu
  • 2 morötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk curry
  • 380 g krossade tomater
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 grönsaksbuljongtärningar + 1 dl vatten
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 majskolv eller 2 dl fryst majs
  • 70 g bladspenat
  • 2 msk kokosolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och tärna morötterna. Fräs hackad lök och finhackad vitlök samt kryddor i lite olja.
  2. Tillsätt krossade tomater, ingefära, sambal oelek, buljongtärningar, vatten och morötter. Låt koka 5–10 minuter.
  3. Tillsätt kokosgrädde och låt koka upp. Smaksätt ev med salt. Tärna tofun och stek krispig i kokosolja några minuter. Vänd i tofu, avskuren majs och spenat i grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-20

Vad kul att ni gillar vår gryta!

Christian

2022-04-19

Den var jätte god. Jag använde vegansk matlagningsgrädde istället för kokosgrädde. Hade färsk baguette till, 😋.

Linda

2021-12-08

Vilken god grytbas! Kan säker vara gott att byta tofu mot halloumi, blomkål, bönor eller kikärter med. Detta kommer lagas flera gånger.

Indisk tofugryta
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 540 g tofu
  • 2 morötter
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk curry
  • 380 g krossade tomater
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 grönsaksbuljongtärningar + 1 dl vatten
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 majskolv eller 2 dl fryst majs
  • 70 g bladspenat
  • 2 msk kokosolja
  • salt

Indisk tofugryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Vegetarisk gryta med tofu, morötter och majs och smaker av garam masala, curry och ingefära. Perfekt lättlagad rätt med mycket smak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna morötterna. Fräs hackad lök och finhackad vitlök samt kryddor i lite olja.
  2. Tillsätt krossade tomater, ingefära, sambal oelek, buljongtärningar, vatten och morötter. Låt koka 5–10 minuter.
  3. Tillsätt kokosgrädde och låt koka upp. Smaksätt ev med salt. Tärna tofun och stek krispig i kokosolja några minuter. Vänd i tofu, avskuren majs och spenat i grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-20

Vad kul att ni gillar vår gryta!

Christian

2022-04-19

Den var jätte god. Jag använde vegansk matlagningsgrädde istället för kokosgrädde. Hade färsk baguette till, 😋.

Linda

2021-12-08

Vilken god grytbas! Kan säker vara gott att byta tofu mot halloumi, blomkål, bönor eller kikärter med. Detta kommer lagas flera gånger.