
Kyckling och nudlar med sesam
God och snabblagad vardagsrätt som tillagas i ugnen. Kyckling och broccoli blandas med sesamolja, soja, vitlök, honung, ingefära och vänds runt med äggnudlar.
- 600 g kycklinginnerfilé
- 500 g broccoli
- 1 gul lök, strimlad
- 200 g äggnudlar
- 1 dl japansk soja
- Marinad
- 2 msk sesamolja
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 dl neutral olja
- 2 msk honung
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 20 g ingefära, riven
- 1 dl sesamfrön, ev torrostade
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk chiliflakes
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Blanda sesamolja, kinesisk soja, olja, honung, vitlök, ingefära, sesamfrön, salt och hälften av chiliflakesen.
- Skär broccolin i buketter och stjälken i slantar. Vänd ihop marinaden med kyckling, broccoli och lök.
- Fördela i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar och broccolin har fin färg.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
- Vänd ihop nudlarna med soja och det ugnsrostade på plåten. Smaka av med salt. Toppa med chiliflakes och ev extra sesamfrön.
Kyckling och nudlar med sesam
God och snabblagad vardagsrätt som tillagas i ugnen. Kyckling och broccoli blandas med sesamolja, soja, vitlök, honung, ingefära och vänds runt med äggnudlar.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Blanda sesamolja, kinesisk soja, olja, honung, vitlök, ingefära, sesamfrön, salt och hälften av chiliflakesen.
- Skär broccolin i buketter och stjälken i slantar. Vänd ihop marinaden med kyckling, broccoli och lök.
- Fördela i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar och broccolin har fin färg.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
- Vänd ihop nudlarna med soja och det ugnsrostade på plåten. Smaka av med salt. Toppa med chiliflakes och ev extra sesamfrön.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-06-09
Halverade receptet men det räckte ändå till 4 port. Uteslöt vitlök som många gånger är helt onödigt.
2022-05-09
Vad roligt att ni gillar receptet, det gör vi också!
2022-05-08
Barnen älskar detta! Använder mycket minde chiliflaks ca 1/2 tsk och det blir lagom när man inte gillat stark mat. Enkel rätt att göra.
2022-04-11
Supergott och enkelt! Kommer bli en återkommande rätt hos oss!
2022-03-28
Hej Annika, vad synd! Sesamolja har en kraftig smak så det kan vara klokt att smaka sig fram till vad man gillar mest.
2022-03-25
Vi tyckte tyvärr det blev för kraftig sesamsmak.
2022-02-25
Hej J! Här använder vi innerfilé som redan är lagom storlek. Använder du kycklingfilé blir det bäst att dela den i lite mindre bitar. Lycka till!
2022-02-24
Ska man lägga i kycklingen som den är? Eller ska man dela den i mindre bitar?
2022-02-11
Hej Linnea, den kinesiska sojan är i marinaden och den japanska sojan vänds ihop med nudlarna, se steg 5. Men vi ska förtydliga detta lite ytterligare i receptet. Trevlig helg!
2022-02-09
Jättegott! Men hänger inte med på att det står soja på två ställen i receptet, i marinaden men sedan då? Jag hade bara soja i marinaden, 1dl.
2021-11-14
Galet gott, och enkelt!
2021-11-10
Så gott! Enkelt,snabbt och riktigt smarrigt!
2021-10-28
En riktigt god och enkel vardagsrätt. Jag tog halva mängden neutral olja och honung, men följde annars receptet.
2021-10-27
Gott och enkelt!
2021-10-26
Supergott! Superenkelt!
2021-10-19
Väldigt gott och enkelt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Monica
2022-06-09
Halverade receptet men det räckte ändå till 4 port. Uteslöt vitlök som många gånger är helt onödigt.
2022-05-09
Vad roligt att ni gillar receptet, det gör vi också!
Linda
2022-05-08
Barnen älskar detta! Använder mycket minde chiliflaks ca 1/2 tsk och det blir lagom när man inte gillat stark mat. Enkel rätt att göra.
Nina
2022-04-11
Supergott och enkelt! Kommer bli en återkommande rätt hos oss!
2022-03-28
Hej Annika, vad synd! Sesamolja har en kraftig smak så det kan vara klokt att smaka sig fram till vad man gillar mest.
Annika
2022-03-25
Vi tyckte tyvärr det blev för kraftig sesamsmak.
2022-02-25
Hej J! Här använder vi innerfilé som redan är lagom storlek. Använder du kycklingfilé blir det bäst att dela den i lite mindre bitar. Lycka till!
J
2022-02-24
Ska man lägga i kycklingen som den är? Eller ska man dela den i mindre bitar?
2022-02-11
Hej Linnea, den kinesiska sojan är i marinaden och den japanska sojan vänds ihop med nudlarna, se steg 5. Men vi ska förtydliga detta lite ytterligare i receptet. Trevlig helg!
Linnea
2022-02-09
Jättegott! Men hänger inte med på att det står soja på två ställen i receptet, i marinaden men sedan då? Jag hade bara soja i marinaden, 1dl.
Kristina
2021-11-14
Galet gott, och enkelt!
Maria
2021-11-10
Så gott! Enkelt,snabbt och riktigt smarrigt!
Emmy
2021-10-28
En riktigt god och enkel vardagsrätt. Jag tog halva mängden neutral olja och honung, men följde annars receptet.
Ebrima
2021-10-27
Gott och enkelt!
Pia Eriksson
2021-10-26
Supergott! Superenkelt!
Eva Louise
2021-10-19
Väldigt gott och enkelt.