
Ramen med kyckling
Betyg (1-5):
Ramen är perfekt att göra om man har t ex stekt kyckling över. Här serveras den smakrika buljongen med nudlar, ägg, kyckling, spenat, salladskål, böngroddar och koriander.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 2 ägg
- 2 msk neutral olja
- 1 dl sesamfrön
- 0.5 msk sambal oelek
- 1 gul lök, strimlad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar eller kycklingbuljongtärningar
- 2 msk japansk soja
- 200 g ramennudlar
- 200 g stekt kyckling
- 70 g bladspenat eller 0,5 salladskål, strimlad
- böngroddar
- koriander
Gör så här
- Koka upp vatten och lägg i äggen. Låt sjuda 8 min. Kyl i kallt vatten, skala och skär i halvor.
- Hetta upp olja i en kastrull och stek sesamfröna någon minut. Sänk värmen. Tillsätt sambal oelek, lök, vitlök, ingefära och sesamolja.
- Fräs någon minut och tillsätt vatten och buljong. Koka ca 5 min Smaka av med soja.
- Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen tunt. Fördela nudlarna i skålar, lägg på kycklingen och häll i buljongen, Lägg på bladspenat, böngroddar, ägg och koriander.
Tips

I det här receptet används en bit stekt kyckling som kanske blivit över vid en tidigare middag. Eller ett kycklingbröst i frysen som inte gått åt.
Ramen med kyckling
Betyg (1-5):
Ramen är perfekt att göra om man har t ex stekt kyckling över. Här serveras den smakrika buljongen med nudlar, ägg, kyckling, spenat, salladskål, böngroddar och koriander.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Koka upp vatten och lägg i äggen. Låt sjuda 8 min. Kyl i kallt vatten, skala och skär i halvor.
- Hetta upp olja i en kastrull och stek sesamfröna någon minut. Sänk värmen. Tillsätt sambal oelek, lök, vitlök, ingefära och sesamolja.
- Fräs någon minut och tillsätt vatten och buljong. Koka ca 5 min Smaka av med soja.
- Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen tunt. Fördela nudlarna i skålar, lägg på kycklingen och häll i buljongen, Lägg på bladspenat, böngroddar, ägg och koriander.
Tips

I det här receptet används en bit stekt kyckling som kanske blivit över vid en tidigare middag. Eller ett kycklingbröst i frysen som inte gått åt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!