Ramen med kyckling

Ramen med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ramen är perfekt att göra om man har t ex stekt kyckling över. Här serveras den smakrika buljongen med nudlar, ägg, kyckling, spenat, salladskål, böngroddar och koriander.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 2 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 200 g ramennudlar
  • 200 g stekt kyckling
  • 70 g bladspenat eller 0,5 salladskål, strimlad
  • böngroddar
  • koriander

Gör så här

  1. Koka upp vatten och lägg i äggen. Låt sjuda 8 min. Kyl i kallt vatten, skala och skär i halvor.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och stek sesamfröna någon minut. Sänk värmen. Tillsätt sambal oelek, lök, vitlök, ingefära och sesamolja.
  3. Fräs någon minut och tillsätt vatten och buljong. Koka ca 5 min Smaka av med soja.
  4. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen tunt. Fördela nudlarna i skålar, lägg på kycklingen och häll i buljongen, Lägg på bladspenat, böngroddar, ägg och koriander.

Tips

I det här receptet används en bit stekt kyckling som kanske blivit över vid en tidigare middag. Eller ett kycklingbröst i frysen som inte gått åt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ramen med kyckling
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 200 g ramennudlar
  • 200 g stekt kyckling
  • 70 g bladspenat eller 0,5 salladskål, strimlad
  • böngroddar
  • koriander

Ramen med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ramen är perfekt att göra om man har t ex stekt kyckling över. Här serveras den smakrika buljongen med nudlar, ägg, kyckling, spenat, salladskål, böngroddar och koriander.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten och lägg i äggen. Låt sjuda 8 min. Kyl i kallt vatten, skala och skär i halvor.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och stek sesamfröna någon minut. Sänk värmen. Tillsätt sambal oelek, lök, vitlök, ingefära och sesamolja.
  3. Fräs någon minut och tillsätt vatten och buljong. Koka ca 5 min Smaka av med soja.
  4. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen tunt. Fördela nudlarna i skålar, lägg på kycklingen och häll i buljongen, Lägg på bladspenat, böngroddar, ägg och koriander.

Tips

I det här receptet används en bit stekt kyckling som kanske blivit över vid en tidigare middag. Eller ett kycklingbröst i frysen som inte gått åt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!