Räkpaella med risoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Färgsprakande rätt med vinkokta skaldjur och färska grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 750 g räkor med skal
  • 400 g späda morötter delade i bitar
  • 4 grovt hackade schalottenlökar
  • 0.5 g saffran (1 paket = ca 0,5 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl risoni
  • 200 g tärnad gurka
  • 240 g tomater skurna i bitar
  • 80 g skivade rädisor
  • 4 msk dillkvistar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Skala räkorna. Fräs morötter och lök med saffran i olivolja någon minut. Häll på vin och buljong. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock cirka 5 minuter tills musslorna öppnat sig.
  2. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda risonin med musselkoket tillsammans med räkor, gurka, tomat och rädisor. Låt allt bli varmt. Garnera med dill.

Tips

100 g skalade räkor motsvarar 250 g skalade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saga

2016-04-21

Och jag struntade även i musslorna....

Saga

2016-04-21

Jag struntade i rädisor, gurka och dill. Tog istället röd paprika, färsk broccoli och morötter och fräste. Det blev supergott!!!!

Liknande recept

Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Pasta vongole

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räkpasta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pasta med räkor

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pasta med saffransås och räkor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Musselpasta med bacon

Betyg
Betyg
(28)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 750 g räkor med skal
  • 400 g späda morötter delade i bitar
  • 4 grovt hackade schalottenlökar
  • 0.5 g saffran (1 paket = ca 0,5 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl risoni
  • 200 g tärnad gurka
  • 240 g tomater skurna i bitar
  • 80 g skivade rädisor
  • 4 msk dillkvistar
  • 1 krm salt

Räkpaella med risoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Färgsprakande rätt med vinkokta skaldjur och färska grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Skala räkorna. Fräs morötter och lök med saffran i olivolja någon minut. Häll på vin och buljong. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock cirka 5 minuter tills musslorna öppnat sig.
  2. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda risonin med musselkoket tillsammans med räkor, gurka, tomat och rädisor. Låt allt bli varmt. Garnera med dill.

Tips

100 g skalade räkor motsvarar 250 g skalade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saga

2016-04-21

Och jag struntade även i musslorna....

Saga

2016-04-21

Jag struntade i rädisor, gurka och dill. Tog istället röd paprika, färsk broccoli och morötter och fräste. Det blev supergott!!!!

Liknande recept

Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Pasta vongole

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räkpasta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pasta med räkor

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pasta med saffransås och räkor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Musselpasta med bacon

Betyg
Betyg
(28)