Räkpaella med risoni

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Färgsprakande rätt med vinkokta skaldjur och färska grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 750 g räkor med skal
  • 400 g späda morötter delade i bitar
  • 4 grovt hackade schalottenlökar
  • 0.5 g saffran (1 paket = ca 0,5 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl risoni
  • 200 g tärnad gurka
  • 240 g tomater skurna i bitar
  • 80 g skivade rädisor
  • 4 msk dillkvistar

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Skala räkorna. Fräs morötter och lök med saffran i olivolja någon minut. Häll på vin och buljong. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock cirka 5 minuter tills musslorna öppnat sig.
  2. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda risonin med musselkoket tillsammans med räkor, gurka, tomat och rädisor. Låt allt bli varmt. Garnera med dill.

Tips

100 g skalade räkor motsvarar 250 g skalade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saga

2016-04-21

Och jag struntade även i musslorna....

Saga

2016-04-21

Jag struntade i rädisor, gurka och dill. Tog istället röd paprika, färsk broccoli och morötter och fräste. Det blev supergott!!!!

Liknande recept

Pasta med kräftstjärtar - Coop

(83)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor - Coop

(10)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(23)

Spagetti vongole - Coop

(25)

Pasta med saffransås och räkor - Coop

(14)

Pasta pesto med räkor - Coop

(7)

Bouillabaisse-risoni med räkor - Coop

(12)

Frutti di mare - Coop

(15)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 750 g räkor med skal
  • 400 g späda morötter delade i bitar
  • 4 grovt hackade schalottenlökar
  • 0.5 g saffran (1 paket = ca 0,5 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl risoni
  • 200 g tärnad gurka
  • 240 g tomater skurna i bitar
  • 80 g skivade rädisor
  • 4 msk dillkvistar

Räkpaella med risoni

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Färgsprakande rätt med vinkokta skaldjur och färska grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Skala räkorna. Fräs morötter och lök med saffran i olivolja någon minut. Häll på vin och buljong. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock cirka 5 minuter tills musslorna öppnat sig.
  2. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda risonin med musselkoket tillsammans med räkor, gurka, tomat och rädisor. Låt allt bli varmt. Garnera med dill.

Tips

100 g skalade räkor motsvarar 250 g skalade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saga

2016-04-21

Och jag struntade även i musslorna....

Saga

2016-04-21

Jag struntade i rädisor, gurka och dill. Tog istället röd paprika, färsk broccoli och morötter och fräste. Det blev supergott!!!!

Liknande recept

Pasta med kräftstjärtar - Coop

(83)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor - Coop

(10)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(23)

Spagetti vongole - Coop

(25)

Pasta med saffransås och räkor - Coop

(14)

Pasta pesto med räkor - Coop

(7)

Bouillabaisse-risoni med räkor - Coop

(12)

Frutti di mare - Coop

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies