Råkorv med ljummen rotfruktssallad och senapskräm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Råkorv är inte är värmebehandlad, det vill säga rökt eller kokt och måste därför tillagas innan man smakar på den. Så stek råkorvarna på medelvärme så de hinner bli klara utan att brännas. Servera med ljummen rotfruktssallad och senapskräm.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g råkorv
  • 1 msk smör
  • färsk timjan, till garnering
  • Ljummen kålrotssallad:
  • 500 g kålrot
  • 4 morötter
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Senapskräm:
  • 2 dl majonnäs, gjärna hemgjord
  • 1 msk grovkornig senap

Gör så här

  1. Skala och skär kålrot och morötter i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Lägg i purjolöken när någon minut av koktiden återstår. Häll av vattnet och blanda rotfrukterna med olja, vinäger, timjan, salt och peppar.
  2. Blanda majonnäs med senap. Stek korvarna i smör tills de är genomstekta och har fin färg.
  3. Servera korvarna med den ljumma rotfruktssalladen och senapskrämen, garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Korvgryta med rotfrukter

(18)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(25)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Skördegryta med korv

(11)

Borsjtj med kryddig korv

(17)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g råkorv
  • 1 msk smör
  • färsk timjan, till garnering
  • Ljummen kålrotssallad:
  • 500 g kålrot
  • 4 morötter
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Senapskräm:
  • 2 dl majonnäs, gjärna hemgjord
  • 1 msk grovkornig senap

Råkorv med ljummen rotfruktssallad och senapskräm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Råkorv är inte är värmebehandlad, det vill säga rökt eller kokt och måste därför tillagas innan man smakar på den. Så stek råkorvarna på medelvärme så de hinner bli klara utan att brännas. Servera med ljummen rotfruktssallad och senapskräm.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär kålrot och morötter i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Lägg i purjolöken när någon minut av koktiden återstår. Häll av vattnet och blanda rotfrukterna med olja, vinäger, timjan, salt och peppar.
  2. Blanda majonnäs med senap. Stek korvarna i smör tills de är genomstekta och har fin färg.
  3. Servera korvarna med den ljumma rotfruktssalladen och senapskrämen, garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Korvgryta med rotfrukter

(18)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(25)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Skördegryta med korv

(11)

Borsjtj med kryddig korv

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies