Räkgryta med curry och chutney

Räkgryta med curry och chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Lyxig lättlagad räksoppa.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 tärnad röd paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk curry
  • 0.5 msk olja
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mango chutney
  • 500 g handskalade räkor
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Stek lök, paprika, vitlök och curry i olja i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Häll på crème fraiche, vatten och mango chutney och låt koka 2 minuter.
  3. Vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera direkt med ris eller pasta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2017-01-29

Jättegott, bytte ut creme Frice mot kokosmjölk för att få den mjölkfri, kan tänka mig att ha kyckling istället för räkor. lite mer kryddor föreslår jag.

Johanna

2014-04-14

Jag skulle ta bort vattnet. Löken ska vara finhackad, likaså paprikan. Kanske en knivsudd cayennepeppar ?

Klara

2014-01-16

Enkelt och väldigt gott! Passar perfekt med basmatiris. Ett tips är att köpa färdigskalade frysta räkor, då sparar man massor av tid!

Annabel

2013-12-11

Otroligt gott! Fick receptet i matkassen som vi får levererad en gång i veckan, och kan inte annat än ÄLSKA denna maträtt!

carin .nordgren@gmail.com

2013-11-26

Underbart gott ! Uppskattades av alla (oss barn och barnbarn )

Bengt Söderberg

2013-11-26

Det är synd om dig, Sussi Nordberg !

Kent

2013-11-22

Jag bytte ut den för alla barn äckliga gula löken mot en otroligt finhackad schalottenlök som jag fick använda en lökhackare till att göra jobbet sedan steg smaken både för gammal och ung samt så är det inte alls förbjudet att byta ut vattnet mot torrt vitt vin eller/och spetsa med lite torr Vermouth eller ett stänk Pernod det är bara att experimentera sig fram så duger denna rätt till nyårsfesten också ! Vänligast Kent

Student

2013-10-24

En superrätt! Tillägg två teskedar citronsaft så blir det tip top!

Sussi Nordberg

2013-08-19

Det här var ju Christer Björkmans skryträtt i Mersmak! :) Det är jobbigt att skala räkor och det är inte alltid man har tid eller ork. Jag bytte ut räkorna mot kycklingfilé som jag skurit i små bitar och stekt. Kanongott!

Marianne

2013-05-30

SUPER GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dennis

2013-04-25

Riktigt bra och otroligt lätt.

MK

2013-02-24

Jättegott!!!

Liknande recept

Spara recept

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(48)
Räkgryta med curry och chutney
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 tärnad röd paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk curry
  • 0.5 msk olja
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mango chutney
  • 500 g handskalade räkor
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Räkgryta med curry och chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Lyxig lättlagad räksoppa.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, paprika, vitlök och curry i olja i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Häll på crème fraiche, vatten och mango chutney och låt koka 2 minuter.
  3. Vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera direkt med ris eller pasta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2017-01-29

Jättegott, bytte ut creme Frice mot kokosmjölk för att få den mjölkfri, kan tänka mig att ha kyckling istället för räkor. lite mer kryddor föreslår jag.

Johanna

2014-04-14

Jag skulle ta bort vattnet. Löken ska vara finhackad, likaså paprikan. Kanske en knivsudd cayennepeppar ?

Klara

2014-01-16

Enkelt och väldigt gott! Passar perfekt med basmatiris. Ett tips är att köpa färdigskalade frysta räkor, då sparar man massor av tid!

Annabel

2013-12-11

Otroligt gott! Fick receptet i matkassen som vi får levererad en gång i veckan, och kan inte annat än ÄLSKA denna maträtt!

carin .nordgren@gmail.com

2013-11-26

Underbart gott ! Uppskattades av alla (oss barn och barnbarn )

Bengt Söderberg

2013-11-26

Det är synd om dig, Sussi Nordberg !

Kent

2013-11-22

Jag bytte ut den för alla barn äckliga gula löken mot en otroligt finhackad schalottenlök som jag fick använda en lökhackare till att göra jobbet sedan steg smaken både för gammal och ung samt så är det inte alls förbjudet att byta ut vattnet mot torrt vitt vin eller/och spetsa med lite torr Vermouth eller ett stänk Pernod det är bara att experimentera sig fram så duger denna rätt till nyårsfesten också ! Vänligast Kent

Student

2013-10-24

En superrätt! Tillägg två teskedar citronsaft så blir det tip top!

Sussi Nordberg

2013-08-19

Det här var ju Christer Björkmans skryträtt i Mersmak! :) Det är jobbigt att skala räkor och det är inte alltid man har tid eller ork. Jag bytte ut räkorna mot kycklingfilé som jag skurit i små bitar och stekt. Kanongott!

Marianne

2013-05-30

SUPER GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dennis

2013-04-25

Riktigt bra och otroligt lätt.

MK

2013-02-24

Jättegott!!!

Liknande recept

Spara recept

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(48)