Räkbowl

Räkbowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 4 ägg
  • 600 g blomkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 zucchini, fint strimlad
  • 360 g skalade räkor, på burk, bruttovikt
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min. Skölj av i kallt vatten och skala direkt.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med buljongtärningen.
  3. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag.Blanda ingredienserna till dressingen med rödlök och kikärtor.
  4. Fördela blomkål, rödlök, kikärtor och zucchini i en skål. Lägg på räkor och smaka av med salt och peppar, pressa över citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Räkbowl
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 600 g blomkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 zucchini, fint strimlad
  • 360 g skalade räkor, på burk, bruttovikt
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar

Räkbowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min. Skölj av i kallt vatten och skala direkt.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med buljongtärningen.
  3. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag.Blanda ingredienserna till dressingen med rödlök och kikärtor.
  4. Fördela blomkål, rödlök, kikärtor och zucchini i en skål. Lägg på räkor och smaka av med salt och peppar, pressa över citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!