Räkbowl
  • Tid 25 min

Räkbowl

2.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 600 g blomkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 zucchini, fint strimlad
  • 360 g skalade räkor, på burk, bruttovikt
  • 0.5 citron, pressad saft
Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen 5 min. Skölj av i kallt vatten och skala direkt.

  2. 2

    Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med buljongtärningen.

  3. 3

    Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag.Blanda ingredienserna till dressingen med rödlök och kikärtor.

  4. 4

    Fördela blomkål, rödlök, kikärtor och zucchini i en skål. Lägg på räkor och smaka av med salt och peppar, pressa över citronsaft.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept