För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rådjursfilé med palsternackspuré

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Mör viltfilé med len puré, knapriga linser och rostade potatisar är inte fy skam. Per Morberg skapade receptet.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Rådjursfilé:
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g putsad rådjursfilé
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Palsternackspuré:
  • 400 g skalad palsternacka i bitar
  • 200 g skalad potatis i bitar
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • Linser:
  • 2 dl gröna linser eller puylinser
  • 6 dl vatten
  • 1 msk smör
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Rostad småpotatis:
  • 2 msk olja
  • 20 små potatisar
  • 2 krm torkad timjan
  • salt

Gör så här

  1. Rådjursfilé: Pensla tomaterna med olivolja, strö över salt och peppar. Ugnsbaka i 225 grader tills de är mjuka och skinnet spricker, cirka 20 minuter.
  2. Salta och peppra under tiden filén och bryn den i smöret. Efterstek köttet i ugnen i 150 grader, 20-25 minuter tills det har en innertemperatur på 60 grader. Spara stekskyn.

Palsternackspuré:

  1. Lägg palsternacka, potatis och lök i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Koka upp långsamt, rör då och då. Sänk värmen, låt rotfrukterna koka tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Mixa till en slät puré och rör ner smöret. smaka av med salt och peppar.

Linser:

  1. Skölj linserna i en sil och lägg dem i en kastrull. Häll i vattnet, koka upp och sänk värmen. Koka långsamt under lock tills linserna är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Småpotatis:

  1. Salta och olja potatisen. Krydda med timjan. Ugnsbaka i långpanna i 225 grader i cirka 25 minuter. Skär filén i centimetertjocka skivor på snedden. Servera med tomater, palsternackspuré, linser, steksky och rostad småpotatis.

Tips

Om du vill ha en lösare konsistens på purén, tillsätt mer mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(6)

Musslor med bacon och rotfrukter

(5)

Pasta bolognese

(38)

Fläsklägg med rotmos

(40)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • Rådjursfilé:
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g putsad rådjursfilé
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Palsternackspuré:
  • 400 g skalad palsternacka i bitar
  • 200 g skalad potatis i bitar
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • Linser:
  • 2 dl gröna linser eller puylinser
  • 6 dl vatten
  • 1 msk smör
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Rostad småpotatis:
  • 2 msk olja
  • 20 små potatisar
  • 2 krm torkad timjan
  • salt

Rådjursfilé med palsternackspuré

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Mör viltfilé med len puré, knapriga linser och rostade potatisar är inte fy skam. Per Morberg skapade receptet.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rådjursfilé: Pensla tomaterna med olivolja, strö över salt och peppar. Ugnsbaka i 225 grader tills de är mjuka och skinnet spricker, cirka 20 minuter.
  2. Salta och peppra under tiden filén och bryn den i smöret. Efterstek köttet i ugnen i 150 grader, 20-25 minuter tills det har en innertemperatur på 60 grader. Spara stekskyn.

Palsternackspuré:

  1. Lägg palsternacka, potatis och lök i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Koka upp långsamt, rör då och då. Sänk värmen, låt rotfrukterna koka tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Mixa till en slät puré och rör ner smöret. smaka av med salt och peppar.

Linser:

  1. Skölj linserna i en sil och lägg dem i en kastrull. Häll i vattnet, koka upp och sänk värmen. Koka långsamt under lock tills linserna är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Småpotatis:

  1. Salta och olja potatisen. Krydda med timjan. Ugnsbaka i långpanna i 225 grader i cirka 25 minuter. Skär filén i centimetertjocka skivor på snedden. Servera med tomater, palsternackspuré, linser, steksky och rostad småpotatis.

Tips

Om du vill ha en lösare konsistens på purén, tillsätt mer mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(6)

Musslor med bacon och rotfrukter

(5)

Pasta bolognese

(38)

Fläsklägg med rotmos

(40)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)