Rabarbersirap

Rabarbersirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rabarbersirap som görs på rabarber, socker och vatten. Perfekt att använda som smaksättare i en drink eller på glass.

Tillagningstid: 30 minuter
4 dl
  • 500 g rabarber
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Låt koka upp och sjud ca 20 min.
  2. Sila och pressa ur vätskan ordentligt ner i en bunke. Förvara i väl rengjord burk eller flaska med tätt slutande lock i kylen.

Tips

Håller ca 2 veckor om den förvaras i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Vilka bra tips, Ellie! Tack!

Ellie

2022-06-27

Hade även i lite röd karamellfärg för att få till färgen på sirapen, funkade bra!

Ellie

2022-06-27

Gjorde denna, men utan vatten och med riven lime + limejuice. Väldigt god och fräsch att ha i drinkar!

Checkbox Coop

2022-06-08

Hej Ingrid, vi har inte provat att frysa den men det bör gå bra. Eventuellt påverkas konsistensen något. Däremot håller sirapen länge i kylskåp.

Ingrid

2022-06-05

Går den att frysa?

Checkbox Coop

2022-05-11

Hej Anna, bra att det löste sig för dig, hoppas sirapen blir god :)

Anna

2022-05-10

Nu funkar det i mobilen också 🥰

Anna

2022-05-10

Fungerade inte via mobilen, men i webbläsare funkade det.

Anna

2022-05-10

Hur gör man? Kan bara se ingredienserna....

Rabarbersirap
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 500 g rabarber
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Rabarbersirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rabarbersirap som görs på rabarber, socker och vatten. Perfekt att använda som smaksättare i en drink eller på glass.

Tillagningstid: 30 minuter
4 dl

Gör så här

  1. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Låt koka upp och sjud ca 20 min.
  2. Sila och pressa ur vätskan ordentligt ner i en bunke. Förvara i väl rengjord burk eller flaska med tätt slutande lock i kylen.

Tips

Håller ca 2 veckor om den förvaras i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Vilka bra tips, Ellie! Tack!

Ellie

2022-06-27

Hade även i lite röd karamellfärg för att få till färgen på sirapen, funkade bra!

Ellie

2022-06-27

Gjorde denna, men utan vatten och med riven lime + limejuice. Väldigt god och fräsch att ha i drinkar!

Checkbox Coop

2022-06-08

Hej Ingrid, vi har inte provat att frysa den men det bör gå bra. Eventuellt påverkas konsistensen något. Däremot håller sirapen länge i kylskåp.

Ingrid

2022-06-05

Går den att frysa?

Checkbox Coop

2022-05-11

Hej Anna, bra att det löste sig för dig, hoppas sirapen blir god :)

Anna

2022-05-10

Nu funkar det i mobilen också 🥰

Anna

2022-05-10

Fungerade inte via mobilen, men i webbläsare funkade det.

Anna

2022-05-10

Hur gör man? Kan bara se ingredienserna....