Rabarberdrink

Rabarberdrink

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

CO2 CO2 CO2 0,6 kg CO2 ekv / portion

Festligt svalkande drink med rabarber, grapefrukt, mousserande vin eller kolsyrat vatten. Perfekt sommardrink.

Tillagningstid: 25 min
6 glas
  • 300 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 blodgrapefrukt
  • Till servering
  • mousserande vitt vin eller kolsyrat vatten
  • grapefrukt till garnering

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
  2. Tvätta grapefrukterna ordentligt och riv skalet fint så att du får 1 msk (utan att det vita kommer med). Halvera grapefrukterna och pressa dem (1 dl juice).
  3. Häll juicen i kastrullen. Koka upp och låt sjuda varsamt 10 min. Tillsätt grapefruktskalet och låt sjuda ytterligare 5 min.
  4. Låt rabarberna rinna av i en finmaskig sil över en ny kastrull. Pressa med baksidan av en sked så att all den goda juicen pressas ur rabarbern. Låt saften sjuda tills den får sirapsliknande konsistens.
  5. Tänk på att den kommer att tjockna ytterligare när den svalnat helt. Fördela den kalla sirapen i glasen och fyll upp med mousserande vin eller kolsyrat vatten. Garnera med skivad grapefrukt eller rabarber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2022-07-01

Jättegod drink till sommaren.

Anette

2020-06-19

Kvarbliven rabarbersmet går jättebra att blanda med turkisk yogurth till en jättegod dessert.

Anette

2020-06-07

Väldigt god som försommardrink med sin balanserade sötma och syra och vackra färg. Bilden gör inte drinken rättvisa.

Rabarberdrink
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 300 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 blodgrapefrukt
  • Till servering
  • mousserande vitt vin eller kolsyrat vatten
  • grapefrukt till garnering

Rabarberdrink

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

CO2 CO2 CO2 0,6 kg CO2 ekv / portion

Festligt svalkande drink med rabarber, grapefrukt, mousserande vin eller kolsyrat vatten. Perfekt sommardrink.

Tillagningstid: 25 min
6 glas

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
  2. Tvätta grapefrukterna ordentligt och riv skalet fint så att du får 1 msk (utan att det vita kommer med). Halvera grapefrukterna och pressa dem (1 dl juice).
  3. Häll juicen i kastrullen. Koka upp och låt sjuda varsamt 10 min. Tillsätt grapefruktskalet och låt sjuda ytterligare 5 min.
  4. Låt rabarberna rinna av i en finmaskig sil över en ny kastrull. Pressa med baksidan av en sked så att all den goda juicen pressas ur rabarbern. Låt saften sjuda tills den får sirapsliknande konsistens.
  5. Tänk på att den kommer att tjockna ytterligare när den svalnat helt. Fördela den kalla sirapen i glasen och fyll upp med mousserande vin eller kolsyrat vatten. Garnera med skivad grapefrukt eller rabarber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2022-07-01

Jättegod drink till sommaren.

Anette

2020-06-19

Kvarbliven rabarbersmet går jättebra att blanda med turkisk yogurth till en jättegod dessert.

Anette

2020-06-07

Väldigt god som försommardrink med sin balanserade sötma och syra och vackra färg. Bilden gör inte drinken rättvisa.