Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Rabarberpaj med smuldeg på havregryn i botten och knäck på toppen. Perfekt efterrätt att bjuda på i sommar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150-225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 250 g rabarber

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör,socker, sirap, grädde och kardemummai en kastrull.
  2. Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen frånvärmen och rör ner ca 1/3 avmjölblandningen (topping).
  3. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördelasmuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skärrabarbern i 2 cm bitar och fördelaovanpå.
  4. Häll knäcktoppingen över rabarbernoch grädda mitt i ugnen ca 40 min. Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg.Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Vi håller med! :)

Kristin

2021-06-19

Den godaste rabarberpajen!

Liknande recept

Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Inlagda päron med saffran

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen cheesecake med lime och mynta

Betyg
Betyg
(31)
Knäckig rabarberpaj
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 250 g rabarber

Knäckig rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Rabarberpaj med smuldeg på havregryn i botten och knäck på toppen. Perfekt efterrätt att bjuda på i sommar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150-225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör,socker, sirap, grädde och kardemummai en kastrull.
  2. Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen frånvärmen och rör ner ca 1/3 avmjölblandningen (topping).
  3. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördelasmuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skärrabarbern i 2 cm bitar och fördelaovanpå.
  4. Häll knäcktoppingen över rabarbernoch grädda mitt i ugnen ca 40 min. Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg.Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Vi håller med! :)

Kristin

2021-06-19

Den godaste rabarberpajen!

Liknande recept

Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Inlagda päron med saffran

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen cheesecake med lime och mynta

Betyg
Betyg
(31)