Rabarberpaj

Rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Enkel raberberpaj enligt klassiskt recept på pajskal. God fyllning på rabarber, socker och potatismjöl ger smaken av sommar!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma den till en tjock rundel. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min. Förbered under tiden fyllningen. Sätt på ugnen.

Fyllningen

  1. Tag helst späd rabarber. Drag av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i skivor. Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas.Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock. Pensla, grädda och servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2013-06-12

Receptet stämmer inte med bilden! Ser ut som pajbotten och inget galler?

Marie

2012-05-22

Tips: Byt ut 1 ägg mot 3 msk mjölk

Ingrid

2012-05-11

Ugnsvärme står uppe till höger samt tid.

Gabriele

2012-05-11

... och hur länge ska pajen vara i ugnen? Det står inte!!!

Aina Sjöström

2012-05-10

Byt ut 1,5 dl av vetemjölet till havregryn, så blir pajen ännu godare

Rabarberpaj
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg

Rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Enkel raberberpaj enligt klassiskt recept på pajskal. God fyllning på rabarber, socker och potatismjöl ger smaken av sommar!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma den till en tjock rundel. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min. Förbered under tiden fyllningen. Sätt på ugnen.

Fyllningen

  1. Tag helst späd rabarber. Drag av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i skivor. Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas.Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock. Pensla, grädda och servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2013-06-12

Receptet stämmer inte med bilden! Ser ut som pajbotten och inget galler?

Marie

2012-05-22

Tips: Byt ut 1 ägg mot 3 msk mjölk

Ingrid

2012-05-11

Ugnsvärme står uppe till höger samt tid.

Gabriele

2012-05-11

... och hur länge ska pajen vara i ugnen? Det står inte!!!

Aina Sjöström

2012-05-10

Byt ut 1,5 dl av vetemjölet till havregryn, så blir pajen ännu godare