Quinoasallad med rostade morötter
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Quinoasallad med rostade morötter

3.6 (5 betyg)

Sötman i de rostade morötterna … Underbart med fetaosten till. Och de knapriga solroskärnorna. En perfekt sallad.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 kg morötter i olika färger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl solroskärnor, torrostade
  • 70 g machésallad
  • 150 g fetaost
Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka bitar.

  2. 2

    Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  3. 3

    Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Lägg remsorna i en skål med kallt vatten så att de krispar till sig ordentligt.

  4. 4

    Blanda ingredienserna till vinägretten och rör ihop med quinoan och solroskärnorna. Vänd ihop med morot, fänkål, sallad och smulad fetaost. Lägg upp i en skål.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med din grillade favoritkorv.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar