Quinoasallad med rostade morötter

Quinoasallad med rostade morötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sötman i de rostade morötterna … Underbart med fetaosten till. Och de knapriga solroskärnorna. En perfekt sallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 kg morot i olika färger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl solroskärnor, torrostade
  • 70 g machésallad
  • 150 g fetaost
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka bitar.
  2. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Lägg remsorna i en skål med kallt vatten så att de krispar till sig ordentligt.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och rör ihop med quinoan och solroskärnorna. Vänd ihop med morot, fänkål, sallad och smulad fetaost. Lägg upp i en skål.

Tips

Servera med din grillade favoritkorv.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Quinoasallad med rostade morötter
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 kg morot i olika färger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl solroskärnor, torrostade
  • 70 g machésallad
  • 150 g fetaost
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Quinoasallad med rostade morötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sötman i de rostade morötterna … Underbart med fetaosten till. Och de knapriga solroskärnorna. En perfekt sallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka bitar.
  2. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Lägg remsorna i en skål med kallt vatten så att de krispar till sig ordentligt.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och rör ihop med quinoan och solroskärnorna. Vänd ihop med morot, fänkål, sallad och smulad fetaost. Lägg upp i en skål.

Tips

Servera med din grillade favoritkorv.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!