För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg (1-5):
3.21 (47 betyg)

Spännande sallad med god dressing av citron och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl okokt quinoa
  • 4 dl kraftig grönsaksbuljong
  • 400 g urkärnad, finhackad gurka
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 0.5 dl grovt hackad mynta + några blad till servering
  • Dressing:
  • 4 finhackade salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, saft och rivet skal
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Skölj quinoan i varmt vatten. Koka upp buljongen, lägg i quinoan och låt koka under lock på svag värme 15 minuter.
  2. Rör ner gurka, aprikoser, nötter, pumpakärnor, persilja och mynta i quinoan. Tillsätt dressingen och blanda allt. Garnera med några myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Potatissallad med vinägrett

(165)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Lax- och spenatpaj

(92)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl okokt quinoa
  • 4 dl kraftig grönsaksbuljong
  • 400 g urkärnad, finhackad gurka
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 0.5 dl grovt hackad mynta + några blad till servering
  • Dressing:
  • 4 finhackade salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, saft och rivet skal
  • 2 krm svartpeppar

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg (1-5):
3.21 (47 betyg)

Spännande sallad med god dressing av citron och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Skölj quinoan i varmt vatten. Koka upp buljongen, lägg i quinoan och låt koka under lock på svag värme 15 minuter.
  2. Rör ner gurka, aprikoser, nötter, pumpakärnor, persilja och mynta i quinoan. Tillsätt dressingen och blanda allt. Garnera med några myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Potatissallad med vinägrett

(165)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Lax- och spenatpaj

(92)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)