Quinoabollar

Quinoabollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kan ersätta köttbullar vilken dag som helst. Recept av Elisabeth Jelleryd ur boken; Hälpredan.

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
4 portioner
  • 800 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 0.5 gul lök, grovhackad
  • 1 ägg
  • 2 msk hp-sås
  • 2 dl kokt röd quinoa (0,75 dl okokt)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl maizena
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Häll av bönorna i ett durkslag, men skölj inte! Spadet på bönorna hjälper till att binda ihop bollarna.
  2. Mixa bönor, lök, ägg och HP-sås i en matberedare monterad med knivblad. Rör ner quinoa, havregryn, de torkade kryddorna och Maizena. Låt smeten kylas ner ordentligt i kylen, ca 45 min.
  3. Forma till bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin färg, ca 4 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Quinoabollar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 0.5 gul lök, grovhackad
  • 1 ägg
  • 2 msk hp-sås
  • 2 dl kokt röd quinoa (0,75 dl okokt)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl maizena
  • olja, till stekning

Quinoabollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kan ersätta köttbullar vilken dag som helst. Recept av Elisabeth Jelleryd ur boken; Hälpredan.

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
4 portioner

Gör så här

  1. Häll av bönorna i ett durkslag, men skölj inte! Spadet på bönorna hjälper till att binda ihop bollarna.
  2. Mixa bönor, lök, ägg och HP-sås i en matberedare monterad med knivblad. Rör ner quinoa, havregryn, de torkade kryddorna och Maizena. Låt smeten kylas ner ordentligt i kylen, ca 45 min.
  3. Forma till bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin färg, ca 4 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!