Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm
  • Tid 40 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

3.74 (43 betyg)

Servera den stekta laxen med en len fetaostkräm med smak av vitlök.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Quinoasallad:
  • 2 dl quinoa
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 30 g hackad rucola
  • 1 dl grovhackade rostade hasselnötter
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
  • 1 dl russin
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra laxfiléerna.

Quinoasallad

  1. 1

    Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt resten av ingredienserna till quinoan.

Fetaostkräm

  1. 1

    Smula ner fetaosten i en skål och blanda i crème fraiche, pressad vitlök och svartpeppar.

  2. 2

    Stek laxen och servera tillsammans med quinoasallad och fetaostkräm.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunilla N

    Tack Maria som bjöd oss på denna underbart goda, härligt sommarfräscha rätt. Loved it!

  • Maria

    Jättegott! Men utan nötter! Supergott med hackade pumpafrön istället!!

  • Inger

    Jätte, jättegott!

  • Maria H

    Helt fantastisk rätt! Använde mer rucola och grillade laxen i ugn, mums!

Visa fler