Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Pizza med Västerbottensost, potatis och ansjovis på filodeg. Frasig, smakrik och perfekt till kräftskiva och fest!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpiroger

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(50)
Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Pizza med Västerbottensost, potatis och ansjovis på filodeg. Frasig, smakrik och perfekt till kräftskiva och fest!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpiroger

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(50)