Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

4.17 (6 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.

  2. 2

    Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekta tillbehöret till kräftskivan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar