Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tjusiga små pizzor med sälta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 250 g ricotta ller annan färskost
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • 1 ägg
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 72 g ansjovisfiléer (1 filé= ca 6 g)
  • 4 msk färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek löken mjuk och glansig i smöret utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ricotta, riven ost och ägg.
  2. Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Skär degen i tolv kvadrater. Bred ut ostblandningen på degplattorna men lämna cirka 1 centimeter från kanten.
  3. Fördela lök, ansjovisfiléer och timjan över ostblandningen. Peppra och baka i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



isa

2015-03-17

inte direkt en ansjovis fan

Liknande recept

Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpiroger

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 250 g ricotta ller annan färskost
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • 1 ägg
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 72 g ansjovisfiléer (1 filé= ca 6 g)
  • 4 msk färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tjusiga små pizzor med sälta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken mjuk och glansig i smöret utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ricotta, riven ost och ägg.
  2. Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Skär degen i tolv kvadrater. Bred ut ostblandningen på degplattorna men lämna cirka 1 centimeter från kanten.
  3. Fördela lök, ansjovisfiléer och timjan över ostblandningen. Peppra och baka i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



isa

2015-03-17

inte direkt en ansjovis fan

Liknande recept

Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpiroger

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)