Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

2.28 (18 betyg)

Tjusiga små pizzor med sälta.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 250 g ricotta ller annan färskost
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • 1 ägg
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 72 g ansjovisfiléer (1 filé= ca 6 g)
  • 4 msk färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek löken mjuk och glansig i smöret utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ricotta, riven ost och ägg.

  2. 2

    Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Skär degen i tolv kvadrater. Bred ut ostblandningen på degplattorna men lämna cirka 1 centimeter från kanten.

  3. 3

    Fördela lök, ansjovisfiléer och timjan över ostblandningen. Peppra och baka i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • isa

    inte direkt en ansjovis fan