Tonfiskpizza med chili

Tonfiskpizza med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tonfiskpizza med sälta och sting.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • Marinerad tonfisk:
  • 400 g tonfisk i vatten (2 burkar)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 1 msk kapris
  • 1 dl oliver (ev. mer)
  • Pizza:
  • 500 g färdig pizzabotten
  • 2 dl röd pesto
  • 200 g riven mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Häll vattnet av tonfisken. Blanda den med olivolja, rödlök, chili, kapris och oliver.
  2. Kavla eventuellt ut degen något tunnare.
  3. Bred ut peston och fördela först ost och sedan tonfiskblandning ovanpå. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10–15 minuter tills pizzan fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna TS

2017-04-21

Jättegod! En favorit. (Även om jag tar medföljande tomatsås till den färdiga pizzabottnen istället för pesto.)

Katla

2014-11-16

Supergod, kaprisen och oliverna gör pizzan. Gjorde pizzadeg på 50g jäst, blev åtta små pizzor, som jag la i frysen utan att ha gräddat först. På det viset kan jag bara plocka fram en pizza, slänga in den i en varm ugn och få mat på tio minuter.

2012-10-14

Carl

2012-10-13

Färdig pizzabotten? Knappast!

Tonfiskpizza med chili
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Marinerad tonfisk:
  • 400 g tonfisk i vatten (2 burkar)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 1 msk kapris
  • 1 dl oliver (ev. mer)
  • Pizza:
  • 500 g färdig pizzabotten
  • 2 dl röd pesto
  • 200 g riven mozzarella

Tonfiskpizza med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tonfiskpizza med sälta och sting.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Häll vattnet av tonfisken. Blanda den med olivolja, rödlök, chili, kapris och oliver.
  2. Kavla eventuellt ut degen något tunnare.
  3. Bred ut peston och fördela först ost och sedan tonfiskblandning ovanpå. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10–15 minuter tills pizzan fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna TS

2017-04-21

Jättegod! En favorit. (Även om jag tar medföljande tomatsås till den färdiga pizzabottnen istället för pesto.)

Katla

2014-11-16

Supergod, kaprisen och oliverna gör pizzan. Gjorde pizzadeg på 50g jäst, blev åtta små pizzor, som jag la i frysen utan att ha gräddat först. På det viset kan jag bara plocka fram en pizza, slänga in den i en varm ugn och få mat på tio minuter.

2012-10-14

Carl

2012-10-13

Färdig pizzabotten? Knappast!