
Sotad tonfisk
Betyg (1-5):
Saftig fisk som vänds i te och serveras med tomat- och gurksalsa och kålsalsa.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
- 300 g färsk tonfisk eller laxfilé, i stora kuber
- 2 tsk rapsolja
- 2 portionspåsar te med fruktsmak
- 1 tsk chiliflingor (Red hot chili pepper)
- 1 tsk flingsalt
- 1 lime, i klyftor
- Tomat- och gurksalsa:
- 260 g cocktailtomater i små tärningar
- 1 finhackad salladslök, finhackad
- 10 cm urkärnad gurka i små tärningar
- Kålsalsa:
- 4 dl vit- eller salladskål i mycket små strimlor
- 4 tsk sesamolja
- 2 tsk teriyakimarinad eller japansk soja
- 2 krm socker
Gör så här
- Börja med att blanda salsorna i varsin skål. Låt gärna stå och dra i kylen någon timme före servering.
- Pensla ett tunt lager olja på fisken. Grilla den försiktigt på medelvärme, fisken ska fortfarande ha en rå kärna i mitten när den är klar. Om den grillas för länge blir den torr. Pensla gallret med olja eller lägg fisken på en bit aluminiumfolie på gallret så fastnar den inte.
- Klipp upp tepåsarna och häll tebladen i en skål. Blanda med chiliflakes och salt. Doppa den nygrillade fisken i blandningen.
- Servera med salsorna och lime.
Sotad tonfisk
Betyg (1-5):
Saftig fisk som vänds i te och serveras med tomat- och gurksalsa och kålsalsa.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Gör så här
- Börja med att blanda salsorna i varsin skål. Låt gärna stå och dra i kylen någon timme före servering.
- Pensla ett tunt lager olja på fisken. Grilla den försiktigt på medelvärme, fisken ska fortfarande ha en rå kärna i mitten när den är klar. Om den grillas för länge blir den torr. Pensla gallret med olja eller lägg fisken på en bit aluminiumfolie på gallret så fastnar den inte.
- Klipp upp tepåsarna och häll tebladen i en skål. Blanda med chiliflakes och salt. Doppa den nygrillade fisken i blandningen.
- Servera med salsorna och lime.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!