Sotad tonfisk

Sotad tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Saftig fisk som vänds i te och serveras med tomat- och gurksalsa och kålsalsa.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
  • 300 g färsk tonfisk eller laxfilé, i stora kuber
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 portionspåsar te med fruktsmak
  • 1 tsk chiliflingor (Red hot chili pepper)
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 lime, i klyftor
  • Tomat- och gurksalsa:
  • 260 g cocktailtomater i små tärningar
  • 1 finhackad salladslök, finhackad
  • 10 cm urkärnad gurka i små tärningar
  • Kålsalsa:
  • 4 dl vit- eller salladskål i mycket små strimlor
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 tsk teriyakimarinad eller japansk soja
  • 2 krm socker

Gör så här

  1. Börja med att blanda salsorna i varsin skål. Låt gärna stå och dra i kylen någon timme före servering.
  2. Pensla ett tunt lager olja på fisken. Grilla den försiktigt på medelvärme, fisken ska fortfarande ha en rå kärna i mitten när den är klar. Om den grillas för länge blir den torr. Pensla gallret med olja eller lägg fisken på en bit aluminiumfolie på gallret så fastnar den inte.
  3. Klipp upp tepåsarna och häll tebladen i en skål. Blanda med chiliflakes och salt. Doppa den nygrillade fisken i blandningen.
  4. Servera med salsorna och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sotad tonfisk
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g färsk tonfisk eller laxfilé, i stora kuber
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 portionspåsar te med fruktsmak
  • 1 tsk chiliflingor (Red hot chili pepper)
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 lime, i klyftor
  • Tomat- och gurksalsa:
  • 260 g cocktailtomater i små tärningar
  • 1 finhackad salladslök, finhackad
  • 10 cm urkärnad gurka i små tärningar
  • Kålsalsa:
  • 4 dl vit- eller salladskål i mycket små strimlor
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 tsk teriyakimarinad eller japansk soja
  • 2 krm socker

Sotad tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Saftig fisk som vänds i te och serveras med tomat- och gurksalsa och kålsalsa.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med att blanda salsorna i varsin skål. Låt gärna stå och dra i kylen någon timme före servering.
  2. Pensla ett tunt lager olja på fisken. Grilla den försiktigt på medelvärme, fisken ska fortfarande ha en rå kärna i mitten när den är klar. Om den grillas för länge blir den torr. Pensla gallret med olja eller lägg fisken på en bit aluminiumfolie på gallret så fastnar den inte.
  3. Klipp upp tepåsarna och häll tebladen i en skål. Blanda med chiliflakes och salt. Doppa den nygrillade fisken i blandningen.
  4. Servera med salsorna och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!