Lasagne med rökt lax och spenat
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Lasagne med rökt lax och spenat

3.5 (134 betyg)

Perfekt recept att göra på laxrester, pimpat med soltorkade tomater och nyttig spenat.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 10 hackade soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g färsk spenat
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • 400 g lasagneplattor
  • 100 g riven ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.

  2. 2

    Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.

  3. 3

    Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.

Sätt ett betyg

16 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carolin

    Denna är en favorit. Men som flera andra skrivit, så bör man steka löken först. Blir betydligt godare!

  • Lars

    Har du tid vinner receptet på att du steker löken och vitlöken mjuk och glansig innan du blandar i den (rå lök i tomatsåser ger en rå smak). Purjolök som får steka mjuk går också bra,(kanske tom bättre.)

  • Pia

    Gott som rackarn👍hade inte riktigt så mycket krossade tomater som behövdes så ökade mängden med tomatpuré, pesto rosso, och havregrädde.

  • Jonas

    Fantastiskt god. Gjort den flera ggr. Ett tips är ju att göra lasagnen ett dygn före man stoppar den i ugnen. Då blir den otroligt krämig..

Visa fler