Lasagne med rökt lax och spenat

Lasagne med rökt lax och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(175)

Perfekt recept att göra på laxrester, pimpat med soltorkade tomater och nyttig spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 10 hackade soltorkade tomater
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g färsk spenat
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • 400 g lasagneplattor
  • 100 g riven ost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.
  2. Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
  3. Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2021-02-21

Supergott, kokade ihop allt utom laxen och hade fryst spenat (massor) och smulade i en grönsaksbuljong. Ingen ost på toppen utan bara röran.

Christian a b

2020-08-24

Receptet stämmer inte med den man får i matkassen. Så synd!

Therese

2020-07-06

Det här blev inte gott och ingen åt upp, tyvärr. 400g kallrökt lax är för mycket, fisksmaken tog över hela maträtten.

Carolin

2018-03-30

Denna är en favorit. Men som flera andra skrivit, så bör man steka löken först. Blir betydligt godare!

Lars

2017-08-17

Har du tid vinner receptet på att du steker löken och vitlöken mjuk och glansig innan du blandar i den (rå lök i tomatsåser ger en rå smak). Purjolök som får steka mjuk går också bra,(kanske tom bättre.)

Pia

2017-05-28

Gott som rackarn👍hade inte riktigt så mycket krossade tomater som behövdes så ökade mängden med tomatpuré, pesto rosso, och havregrädde.

Jonas

2016-05-29

Fantastiskt god. Gjort den flera ggr. Ett tips är ju att göra lasagnen ett dygn före man stoppar den i ugnen. Då blir den otroligt krämig..

Lizzie

2016-01-03

Underbart och snabbt! Jag använde djupfryst stuvad spenat, som tinades, i stället för färsk, och lättstekta morötter i stället för soltorkade tomater. Glömde osten, men ströd över lite torkat stekta lök--verkligen gott!

Ingegärd Pettersson

2015-12-04

Fantastiskt god och väldigt lättlagad kan varmt rekommenderas

Mirjam

2015-02-24

Grymt recept! En klar favorit i veckoplaneringen. Dock undrar jag över mängden lasagneplattor, är det räknat som färska? 400 g tycker jag känns mycket. Brukar ha 9 st "torra". Härlig tisdag på er!

Emelie

2014-03-26

Smidigt och överraskande gott, om man använder bra råvaror. Riktig bjudmat!

Rolf

2014-03-15

Ett dåligt recept.

ilkka

2013-03-25

Riktigt gott, ett av våra favoritrecept från Coop´s matkassar. Experimenterar med mängden av crème fraiche, tar gärna mer än vad som står i receptet, det blir mera krämigare...

Jan vK

2013-01-06

Jag lagade lasagnen första gången när jag fått den i COOPs matkasse. Mycket god. Andra gången gjorde jag om receptet enligt följande:Jag stekte löken något, tog 1 dl vitt vin + 1 dl mjölk och lite grädde. 2 msk olja och kryddor från tomaterna samt 1 msk Sambal Oelek. Till det använde jag 200 gr lax och 12 plattor lasagne. Den här gången blev det smakligare.

Nini

2012-12-30

Se upp med de soltorkade tomaterna. Tar man för många kan det lätt bli för starkt ihop med den rökta laxen. Och ta gärna mer spenat.

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Ioanna

2012-10-10

Riktigt gott recept! Hällde i lite olja från de soltorkade tomaterna också. Enkelt och gott.

Mats

2011-11-28

Världens godaste (och enklaste) lasagnevariant. Jag kokade såsen i några minuter för att få löken lite mjukare.

Lasagne med rökt lax och spenat
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 10 hackade soltorkade tomater
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g färsk spenat
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • 400 g lasagneplattor
  • 100 g riven ost
  • 1 tsk salt

Lasagne med rökt lax och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(175)

Perfekt recept att göra på laxrester, pimpat med soltorkade tomater och nyttig spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.
  2. Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
  3. Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2021-02-21

Supergott, kokade ihop allt utom laxen och hade fryst spenat (massor) och smulade i en grönsaksbuljong. Ingen ost på toppen utan bara röran.

Christian a b

2020-08-24

Receptet stämmer inte med den man får i matkassen. Så synd!

Therese

2020-07-06

Det här blev inte gott och ingen åt upp, tyvärr. 400g kallrökt lax är för mycket, fisksmaken tog över hela maträtten.

Carolin

2018-03-30

Denna är en favorit. Men som flera andra skrivit, så bör man steka löken först. Blir betydligt godare!

Lars

2017-08-17

Har du tid vinner receptet på att du steker löken och vitlöken mjuk och glansig innan du blandar i den (rå lök i tomatsåser ger en rå smak). Purjolök som får steka mjuk går också bra,(kanske tom bättre.)

Pia

2017-05-28

Gott som rackarn👍hade inte riktigt så mycket krossade tomater som behövdes så ökade mängden med tomatpuré, pesto rosso, och havregrädde.

Jonas

2016-05-29

Fantastiskt god. Gjort den flera ggr. Ett tips är ju att göra lasagnen ett dygn före man stoppar den i ugnen. Då blir den otroligt krämig..

Lizzie

2016-01-03

Underbart och snabbt! Jag använde djupfryst stuvad spenat, som tinades, i stället för färsk, och lättstekta morötter i stället för soltorkade tomater. Glömde osten, men ströd över lite torkat stekta lök--verkligen gott!

Ingegärd Pettersson

2015-12-04

Fantastiskt god och väldigt lättlagad kan varmt rekommenderas

Mirjam

2015-02-24

Grymt recept! En klar favorit i veckoplaneringen. Dock undrar jag över mängden lasagneplattor, är det räknat som färska? 400 g tycker jag känns mycket. Brukar ha 9 st "torra". Härlig tisdag på er!

Emelie

2014-03-26

Smidigt och överraskande gott, om man använder bra råvaror. Riktig bjudmat!

Rolf

2014-03-15

Ett dåligt recept.

ilkka

2013-03-25

Riktigt gott, ett av våra favoritrecept från Coop´s matkassar. Experimenterar med mängden av crème fraiche, tar gärna mer än vad som står i receptet, det blir mera krämigare...

Jan vK

2013-01-06

Jag lagade lasagnen första gången när jag fått den i COOPs matkasse. Mycket god. Andra gången gjorde jag om receptet enligt följande:Jag stekte löken något, tog 1 dl vitt vin + 1 dl mjölk och lite grädde. 2 msk olja och kryddor från tomaterna samt 1 msk Sambal Oelek. Till det använde jag 200 gr lax och 12 plattor lasagne. Den här gången blev det smakligare.

Nini

2012-12-30

Se upp med de soltorkade tomaterna. Tar man för många kan det lätt bli för starkt ihop med den rökta laxen. Och ta gärna mer spenat.

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Ioanna

2012-10-10

Riktigt gott recept! Hällde i lite olja från de soltorkade tomaterna också. Enkelt och gott.

Mats

2011-11-28

Världens godaste (och enklaste) lasagnevariant. Jag kokade såsen i några minuter för att få löken lite mjukare.