Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

5 (1 betyg)

Det är både kul, gott och smart att samla allt man ska äta i ett pitabröd. Här är det quinoa som blandas som en tabboulet, snabblagade ärtpuckar och en vitlöksyoghurt som samsas i brödet.

  • Ingredienser 15

Tillagningstid: 30 min.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning Ärtpuckar med soltorkade tomater (300 g), tinade
  • neutral olja till stekning
Quinoatabbouleh:
  • 3 dl quinoa, gärna tricolor
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
Till servering:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 4 pitabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna. Finhacka gurka, tomat och rödlök. Strimla mynta och persilja fint. Vänd ihop quinoan med grönsaker, örter, olivolja, citronsaft och smaka av med salt.

  2. 2

    Smaka av yoghurten med vitlök och salt.

  3. 3

    Stek ärtpuckarna i olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera med quinoan och en klick vitlöksyoghurt i ett pitabröd.

Servering

Servera med extra mynta.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar