Lökpaj med smördeg

Lökpaj med smördeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Frasig paj gjord på smördeg med lökfyllning.

Tillagningstid: 30 min + ca 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 265 g färsk smördeg
  • 600 g gul lök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Rulla ut och lägg degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så att degen går upp till kanterna. Skär eventuellt bort degens hörn.
  2. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen tills degen är uppuffad, ca 10 min. Stek löken gyllenbrun på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 10 min. Rör om då och då och tillsätt timjan. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt.
  3. Fördela löken i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min. Servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2020-06-04

Mycket god paj. Jag använde både gul lök och purjolök i min paj. Stekte dem var för sig för att inte bränna dem. Så supergod.

Björn

2020-02-25

Vore bra om angiven tillagningstid i alla fall nästan stämmer med verkligen. Bara stektiderna överstiger 30 minuter och utöfer det ska det skalas och hackas. Däremot väldigt gott.

Katarina

2020-02-03

Hej! Om man använder Coops rektangulära plattor, ska man kavla ut dem först? Blir det lagom med två plattor? Mvh

Lökpaj med smördeg
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 265 g färsk smördeg
  • 600 g gul lök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Lökpaj med smördeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Frasig paj gjord på smördeg med lökfyllning.

Tillagningstid: 30 min + ca 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut och lägg degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så att degen går upp till kanterna. Skär eventuellt bort degens hörn.
  2. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen tills degen är uppuffad, ca 10 min. Stek löken gyllenbrun på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 10 min. Rör om då och då och tillsätt timjan. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt.
  3. Fördela löken i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min. Servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2020-06-04

Mycket god paj. Jag använde både gul lök och purjolök i min paj. Stekte dem var för sig för att inte bränna dem. Så supergod.

Björn

2020-02-25

Vore bra om angiven tillagningstid i alla fall nästan stämmer med verkligen. Bara stektiderna överstiger 30 minuter och utöfer det ska det skalas och hackas. Däremot väldigt gott.

Katarina

2020-02-03

Hej! Om man använder Coops rektangulära plattor, ska man kavla ut dem först? Blir det lagom med två plattor? Mvh