Quinoa med sötpotatis och koriander

Quinoa med sötpotatis och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Quinoa, sötpotatis och koriander i en härlig sallad

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl quinoa
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 300 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 2 grillad paprika, i bitar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hel
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 tsk mald spiskummin

Gör så här

  1. Koka quinoan med spiskummin enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Stek dem i olja tills de har fin färg och är mjuka. Salta.
  2. Vänd runt quinoan med sötpotatis, kikärter, paprika, koriander, olja och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Låt vitlöken koka mjuk i oljan på svag värme utan att den blir bränd. Mosa vitlöken och blanda med oljan, yoghurt och spiskummin till en sås. Smaka av med salt.

Tips

Gott att komplettera med tex: Stekt/grillad halloumi, grillad/stekt lammkorv eller ugnstekt lax

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Quinoa med sötpotatis och koriander
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl quinoa
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 300 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 2 grillad paprika, i bitar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hel
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 tsk mald spiskummin

Quinoa med sötpotatis och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Quinoa, sötpotatis och koriander i en härlig sallad

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka quinoan med spiskummin enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Stek dem i olja tills de har fin färg och är mjuka. Salta.
  2. Vänd runt quinoan med sötpotatis, kikärter, paprika, koriander, olja och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Låt vitlöken koka mjuk i oljan på svag värme utan att den blir bränd. Mosa vitlöken och blanda med oljan, yoghurt och spiskummin till en sås. Smaka av med salt.

Tips

Gott att komplettera med tex: Stekt/grillad halloumi, grillad/stekt lammkorv eller ugnstekt lax

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!