Quinoa med sötpotatis och koriander
  • Tid 30 min

Quinoa med sötpotatis och koriander

4.8 (5 betyg)

Quinoa, sötpotatis och koriander i en härlig sallad

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl quinoa
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 300 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 2 grillad paprika, i bitar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
Yoghurtsås
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hel
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 tsk mald spiskummin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoan med spiskummin enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Stek dem i olja tills de har fin färg och är mjuka. Salta.

  2. 2

    Vänd runt quinoan med sötpotatis, kikärter, paprika, koriander, olja och limesaft. Smaka av med salt.

  3. 3

    Låt vitlöken koka mjuk i oljan på svag värme utan att den blir bränd. Mosa vitlöken och blanda med oljan, yoghurt och spiskummin till en sås. Smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att komplettera med tex: Stekt/grillad halloumi, grillad/stekt lammkorv eller ugnstekt lax
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar