Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing
  • Tid 35 min
  • Ugn 250º

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

4.62 (13 betyg)

Matigt, mjukt, fräscht och knaprigt.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl röd quinoa
  • 1 sötpotatis (400 g)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 majskolv
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl pumpakärnor
Dressing:
  • 2 chipotle (torkad, rökt chili)
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Skär av majskornen från kolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 min.

  2. 2

    Skala gurkan och skär i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till fin färg.

Dressing

  1. 1

    Koka upp vatten i en liten kastrull och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet. Dela, kärna ev. ur och hacka chilin fint. Blanda chili, olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och socker.

  2. 2

    Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gerda

    Så fantastiskt gott! Ett av de bästa vegorecepten jag hittat.

  • Katie

    Typ bästa receptet nånsin! Fräscht, mättande och fantastiskt gott