Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Matigt, mjukt, fräscht och knaprigt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 4 dl röd quinoa
  • 1 sötpotatis (400 g)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 majskolv
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl pumpakärnor
  • Dressing:
  • 2 chipotle (torkad, rökt chili)
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Skär av majskornen från kolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 min.
  2. Skala gurkan och skär i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till fin färg.

Dressing

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet. Dela, kärna ev. ur och hacka chilin fint. Blanda chili, olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och socker.
  2. Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-11

Hej Kaharina, ja chili kan variera väldigt i styrka, så bra att smaka av innan!

Katharina

2022-03-10

Riktigt god men mina chipotles var riktigt starka! Upptäckte det i tid så jag blandade ned en liten mängd av den förberedda chilin

Annika

2021-03-13

Så otroligt gott! Jag tillsätter dessutom någon form av grillost som jag tillagar i ugnen tillsammans med Majken.

Côline

2019-06-28

God, men saknar lite kryddor.

Carin

2019-01-08

Gott både ljummen då den var nygjord och kall dagen efter.

Gerda

2016-08-21

Så fantastiskt gott! Ett av de bästa vegorecepten jag hittat.

Katie

2015-06-10

Typ bästa receptet nånsin! Fräscht, mättande och fantastiskt gott

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 dl röd quinoa
  • 1 sötpotatis (400 g)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 majskolv
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl pumpakärnor
  • Dressing:
  • 2 chipotle (torkad, rökt chili)
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Matigt, mjukt, fräscht och knaprigt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Skär av majskornen från kolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 min.
  2. Skala gurkan och skär i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till fin färg.

Dressing

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet. Dela, kärna ev. ur och hacka chilin fint. Blanda chili, olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och socker.
  2. Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-11

Hej Kaharina, ja chili kan variera väldigt i styrka, så bra att smaka av innan!

Katharina

2022-03-10

Riktigt god men mina chipotles var riktigt starka! Upptäckte det i tid så jag blandade ned en liten mängd av den förberedda chilin

Annika

2021-03-13

Så otroligt gott! Jag tillsätter dessutom någon form av grillost som jag tillagar i ugnen tillsammans med Majken.

Côline

2019-06-28

God, men saknar lite kryddor.

Carin

2019-01-08

Gott både ljummen då den var nygjord och kall dagen efter.

Gerda

2016-08-21

Så fantastiskt gott! Ett av de bästa vegorecepten jag hittat.

Katie

2015-06-10

Typ bästa receptet nånsin! Fräscht, mättande och fantastiskt gott