Quinoabollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kan ersätta köttbullar vilken dag som helst. Recept av Elisabeth Jelleryd ur boken; Hälpredan.

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 0.5 gul lök, grovhackad
  • 1 ägg
  • 2 msk hp-sås
  • 2 dl kokt röd quinoa (0,75 dl okokt)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl maizena
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Häll av bönorna i ett durkslag, men skölj inte! Spadet på bönorna hjälper till att binda ihop bollarna.
  2. Mixa bönor, lök, ägg och HP-sås i en matberedare monterad med knivblad. Rör ner quinoa, havregryn, de torkade kryddorna och Maizena. Låt smeten kylas ner ordentligt i kylen, ca 45 min.
  3. Forma till bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin färg, ca 4 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 0.5 gul lök, grovhackad
  • 1 ägg
  • 2 msk hp-sås
  • 2 dl kokt röd quinoa (0,75 dl okokt)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl maizena
  • olja, till stekning

Quinoabollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kan ersätta köttbullar vilken dag som helst. Recept av Elisabeth Jelleryd ur boken; Hälpredan.

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av bönorna i ett durkslag, men skölj inte! Spadet på bönorna hjälper till att binda ihop bollarna.
  2. Mixa bönor, lök, ägg och HP-sås i en matberedare monterad med knivblad. Rör ner quinoa, havregryn, de torkade kryddorna och Maizena. Låt smeten kylas ner ordentligt i kylen, ca 45 min.
  3. Forma till bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin färg, ca 4 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)