Pytt i panna med falukorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Pyttipanna med tärnad korv, rotfrukter, äpple och kantareller som steks i smör och serveras med ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 tärnade, råa potatisar
  • 3 fint tärnade morötter
  • 200 g fint tärnad kålrot
  • 50 g fint tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 500 g fint tärnad falukorv
  • 200 g kantareller eller hackad blandsvamp
  • 1 tunt skivad purjolök
  • 1 syrligt, hackat äpple
  • 2 krm peppar
  • 0.5 dl kvistar av färsk timjan oregano eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg

Gör så här

  1. Stek helst pytten i två stekpannor. Hetta upp fett i den ena och stek potatis och rotfrukter på svag värme tills de är nätt och jämnt mjuka.
  2. Lägg samtidigt svampen i den andra pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan i smör eller margarin och låt korv, purjo och äpple fräsa med och få färg.
  3. Blanda alltsammans och smaka av med salt, peppar och hackat kryddgrönt.
  4. Servera eventuellt med stekta ägg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 tärnade, råa potatisar
  • 3 fint tärnade morötter
  • 200 g fint tärnad kålrot
  • 50 g fint tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 500 g fint tärnad falukorv
  • 200 g kantareller eller hackad blandsvamp
  • 1 tunt skivad purjolök
  • 1 syrligt, hackat äpple
  • 2 krm peppar
  • 0.5 dl kvistar av färsk timjan oregano eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg

Pytt i panna med falukorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Pyttipanna med tärnad korv, rotfrukter, äpple och kantareller som steks i smör och serveras med ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek helst pytten i två stekpannor. Hetta upp fett i den ena och stek potatis och rotfrukter på svag värme tills de är nätt och jämnt mjuka.
  2. Lägg samtidigt svampen i den andra pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan i smör eller margarin och låt korv, purjo och äpple fräsa med och få färg.
  3. Blanda alltsammans och smaka av med salt, peppar och hackat kryddgrönt.
  4. Servera eventuellt med stekta ägg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(17)