Kantarellpaj med Västerbottensost

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den godaste pajen som fylls med kantareller och Västerbottensost. Perfekt att servera som tillbehör till kräftorna.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 pajdeg
  • 300 g kantareller
  • 2 gula knipplökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 150 g riven Västerbottensost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform. Ansa och skär kantarellerna i bitar. Stek kantareller och lök i smör tills löken mjuknat. Fördela kantareller och ost i pajskalet.
  3. Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och äggstanningen har stannat, ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kantarellpaj med Västerbottensost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 pajdeg
  • 300 g kantareller
  • 2 gula knipplökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 150 g riven Västerbottensost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den godaste pajen som fylls med kantareller och Västerbottensost. Perfekt att servera som tillbehör till kräftorna.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform. Ansa och skär kantarellerna i bitar. Stek kantareller och lök i smör tills löken mjuknat. Fördela kantareller och ost i pajskalet.
  3. Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och äggstanningen har stannat, ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!