Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Kantarellsoppa utan vin men med massor av smak! Krämig soppa med grädde som är perfekt som förrätt eller som lyxig lunch.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kantareller
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kantarellfond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek kantareller, lök och vitlök i smör tills vätskan dunstat bort.
  2. Tillsätt vatten och fond och låt koka under lock ca 15 min. Mixa soppan slät.
  3. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa gärna soppan med stekta kantareller och persilja eller timjan vid servering.

Tips

Som förrätt räcker soppan till fler portioner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kantarellsoppa
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g kantareller
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kantarellfond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Kantarellsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Kantarellsoppa utan vin men med massor av smak! Krämig soppa med grädde som är perfekt som förrätt eller som lyxig lunch.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek kantareller, lök och vitlök i smör tills vätskan dunstat bort.
  2. Tillsätt vatten och fond och låt koka under lock ca 15 min. Mixa soppan slät.
  3. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa gärna soppan med stekta kantareller och persilja eller timjan vid servering.

Tips

Som förrätt räcker soppan till fler portioner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!