Pumpasalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

När tomaterna slutar smaka sommar inpå hösten är det dags att plocka fram andra smakkompisar som kan piffa upp tillbehören. Testa pumpa! Söt och nötig blir den finfin i salsan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g skalad och tärnad pumpa
  • 1 finstrimlad liten purjolök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 3 urkärnade och tärnade tomater
  • 2 dl vatten
  • 4 msk brunt farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ca 20 min (chilin kan uteslutas).

Servering

Servera salsan kall till t ex lammstek, fläskkött, kyckling eller kalkon eller kokt skinka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g skalad och tärnad pumpa
  • 1 finstrimlad liten purjolök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 3 urkärnade och tärnade tomater
  • 2 dl vatten
  • 4 msk brunt farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt

Pumpasalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

När tomaterna slutar smaka sommar inpå hösten är det dags att plocka fram andra smakkompisar som kan piffa upp tillbehören. Testa pumpa! Söt och nötig blir den finfin i salsan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ca 20 min (chilin kan uteslutas).

Servering

Servera salsan kall till t ex lammstek, fläskkött, kyckling eller kalkon eller kokt skinka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)