
Pumpasalsa
Betyg (1-5):
När tomaterna slutar smaka sommar inpå hösten är det dags att plocka fram andra smakkompisar som kan piffa upp tillbehören. Testa pumpa! Söt och nötig blir den finfin i salsan.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 200 g skalad och tärnad pumpa
- 1 finstrimlad liten purjolök
- 1 urkärnad och finhackad röd chili
- 3 urkärnade och tärnade tomater
- 2 dl vatten
- 4 msk brunt farinsocker
- 1 msk vinäger
- 1 citron, pressad saft
- 1 tsk salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ca 20 min (chilin kan uteslutas).
Servering
Servera salsan kall till t ex lammstek, fläskkött, kyckling eller kalkon eller kokt skinka.
Liknande recept
Pumpasalsa
Betyg (1-5):
När tomaterna slutar smaka sommar inpå hösten är det dags att plocka fram andra smakkompisar som kan piffa upp tillbehören. Testa pumpa! Söt och nötig blir den finfin i salsan.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ca 20 min (chilin kan uteslutas).
Servering
Servera salsan kall till t ex lammstek, fläskkött, kyckling eller kalkon eller kokt skinka.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!