För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pumpasalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När tomaterna slutar smaka sommar inpå hösten är det dags att plocka fram andra smakkompisar som kan piffa upp tillbehören. Testa pumpa! Söt och nötig blir den finfin i salsan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g skalad och tärnad pumpa
  • 1 finstrimlad liten purjolök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 3 urkärnade och tärnade tomater
  • 2 dl vatten
  • 4 msk brunt farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ca 20 min (chilin kan uteslutas).

Servering

Servera salsan kall till t ex lammstek, fläskkött, kyckling eller kalkon eller kokt skinka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödgrön caesar coleslaw

(2)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Ättiksinlagd aubergine

(2)

Zucchinigratäng med korv

(20)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Potatissallad med vinägrett

(177)

Majsbröd med bacon

(1)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g skalad och tärnad pumpa
  • 1 finstrimlad liten purjolök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 3 urkärnade och tärnade tomater
  • 2 dl vatten
  • 4 msk brunt farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt

Pumpasalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När tomaterna slutar smaka sommar inpå hösten är det dags att plocka fram andra smakkompisar som kan piffa upp tillbehören. Testa pumpa! Söt och nötig blir den finfin i salsan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ca 20 min (chilin kan uteslutas).

Servering

Servera salsan kall till t ex lammstek, fläskkött, kyckling eller kalkon eller kokt skinka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödgrön caesar coleslaw

(2)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Ättiksinlagd aubergine

(2)

Zucchinigratäng med korv

(20)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Potatissallad med vinägrett

(177)

Majsbröd med bacon

(1)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)