Köttfärspaj med pumpa

Köttfärspaj med pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Köttfärspaj till halloween - med pumpa och läskiga små spöken. Tack vare färdig pajdeg går det snabbt att få middagen på bordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 460 g pajdeg ( 2 frp)
  • 400 g pumpa, t ex butternut
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g nötfärs, eller vegofärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk oxfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1 msk ljus maizena, redning
  • 1 ägg, till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Täck en pajform med deg, nagga och skär bort överflödig deg. Låt stå i frysen minst 10 min. Förgrädda ca 10 min i mitten av ugnen.
  2. Skala, kärna ur och tärna pumpan i 1 cm bitar. Stek pumpa och lök i smör tills de mjuknat och fått fin färg. Tillsätt vitlök, chili och timjan och stek lite till under omrörning.
  3. Lägg i färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt worcestershiresås, oxfond och tomatpuré och stek vidare. Häll i vatten och låt puttra ca 5 min.
  4. Pudra över redning och rör om. Häll ut fyllningen i pajformen och täck med pajdeg. Skär ut spöken ur resten av degen och garnera locket med dem. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Tips

Det går även bra att skippa degen i botten av pajen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärspaj med pumpa
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 460 g pajdeg ( 2 frp)
  • 400 g pumpa, t ex butternut
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g nötfärs, eller vegofärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk oxfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1 msk ljus maizena, redning
  • 1 ägg, till pensling

Köttfärspaj med pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Köttfärspaj till halloween - med pumpa och läskiga små spöken. Tack vare färdig pajdeg går det snabbt att få middagen på bordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Täck en pajform med deg, nagga och skär bort överflödig deg. Låt stå i frysen minst 10 min. Förgrädda ca 10 min i mitten av ugnen.
  2. Skala, kärna ur och tärna pumpan i 1 cm bitar. Stek pumpa och lök i smör tills de mjuknat och fått fin färg. Tillsätt vitlök, chili och timjan och stek lite till under omrörning.
  3. Lägg i färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt worcestershiresås, oxfond och tomatpuré och stek vidare. Häll i vatten och låt puttra ca 5 min.
  4. Pudra över redning och rör om. Häll ut fyllningen i pajformen och täck med pajdeg. Skär ut spöken ur resten av degen och garnera locket med dem. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Tips

Det går även bra att skippa degen i botten av pajen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!