Prosciuttolindad fläskfilé med örtrisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Skinkans sälta ger fläsket den perfekta smaken, örterna i risonin kompletterar fint.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 130 g skivad prosciutto
  • 1 msk färsk salvia
  • 600 g fläskfilé
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 paprikor, i klyftor
  • 2 krm flingsalt
  • 3 dl risoni
  • 1 dl hackade färska örter, t ex persilja och salvia
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en skärbräda. Lägg på salvian och fläskfilén. Peppra, salta och rulla skinkan runt filén. Bryn rullen i olja i en stekpanna, lägg först i den med skarven ner. Lägg filén i en ugnsform.
  2. Fräs paprikan lätt i pannan och lägg den runt köttet, strö över flingsalt. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills köttet är precis genomstekt (70º), 20-30 minuter.
  3. Koka under tiden risonien enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda i kryddor och olja.
  4. Skär filén i bitar och servera med risoni och paprika.

Tips

Om du inte får tag i färsk salvia så kan du använda dig av torkad, ungefär hälften så mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med bacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pastasallad med oliver, bacon och riven ost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pastasallad med fylld pasta och basilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskfilépasta

Betyg
Betyg
(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 130 g skivad prosciutto
  • 1 msk färsk salvia
  • 600 g fläskfilé
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 paprikor, i klyftor
  • 2 krm flingsalt
  • 3 dl risoni
  • 1 dl hackade färska örter, t ex persilja och salvia
  • 1 msk olivolja

Prosciuttolindad fläskfilé med örtrisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Skinkans sälta ger fläsket den perfekta smaken, örterna i risonin kompletterar fint.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en skärbräda. Lägg på salvian och fläskfilén. Peppra, salta och rulla skinkan runt filén. Bryn rullen i olja i en stekpanna, lägg först i den med skarven ner. Lägg filén i en ugnsform.
  2. Fräs paprikan lätt i pannan och lägg den runt köttet, strö över flingsalt. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills köttet är precis genomstekt (70º), 20-30 minuter.
  3. Koka under tiden risonien enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda i kryddor och olja.
  4. Skär filén i bitar och servera med risoni och paprika.

Tips

Om du inte får tag i färsk salvia så kan du använda dig av torkad, ungefär hälften så mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med bacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pastasallad med oliver, bacon och riven ost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pastasallad med fylld pasta och basilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskfilépasta

Betyg
Betyg
(22)