Prosciuttolindad fläskfilé med örtrisoni

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Skinkans sälta ger fläsket den perfekta smaken, örterna i risonin kompletterar fint.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 130 g skivad prosciutto
  • 1 msk färsk salvia
  • 600 g fläskfilé
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 paprikor, i klyftor
  • 2 krm flingsalt
  • 3 dl risoni
  • 1 dl hackade färska örter, t ex persilja och salvia
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en skärbräda. Lägg på salvian och fläskfilén. Peppra, salta och rulla skinkan runt filén. Bryn rullen i olja i en stekpanna, lägg först i den med skarven ner. Lägg filén i en ugnsform.
  2. Fräs paprikan lätt i pannan och lägg den runt köttet, strö över flingsalt. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills köttet är precis genomstekt (70º), 20-30 minuter.
  3. Koka under tiden risonien enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda i kryddor och olja.
  4. Skär filén i bitar och servera med risoni och paprika.

Tips

Om du inte får tag i färsk salvia så kan du använda dig av torkad, ungefär hälften så mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med oliver, bacon och riven ost

(15)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Pastasallad carbonara

(16)

Fläskfilépasta

(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 130 g skivad prosciutto
  • 1 msk färsk salvia
  • 600 g fläskfilé
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 paprikor, i klyftor
  • 2 krm flingsalt
  • 3 dl risoni
  • 1 dl hackade färska örter, t ex persilja och salvia
  • 1 msk olivolja

Prosciuttolindad fläskfilé med örtrisoni

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Skinkans sälta ger fläsket den perfekta smaken, örterna i risonin kompletterar fint.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en skärbräda. Lägg på salvian och fläskfilén. Peppra, salta och rulla skinkan runt filén. Bryn rullen i olja i en stekpanna, lägg först i den med skarven ner. Lägg filén i en ugnsform.
  2. Fräs paprikan lätt i pannan och lägg den runt köttet, strö över flingsalt. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills köttet är precis genomstekt (70º), 20-30 minuter.
  3. Koka under tiden risonien enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda i kryddor och olja.
  4. Skär filén i bitar och servera med risoni och paprika.

Tips

Om du inte får tag i färsk salvia så kan du använda dig av torkad, ungefär hälften så mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med oliver, bacon och riven ost

(15)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Pastasallad carbonara

(16)

Fläskfilépasta

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies