Pastasallad med fylld pasta och basilika

Pastasallad med fylld pasta och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En extra matig pastasallad till din buffé görs på fylld färsk pasta, t ex tortellini. Spola pastan kall och blanda med stekt pancetta, mozzarella och oliver.

Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner
  • 2 förpackningar fylld färsk pasta (à 250 g)
  • 200 g pancetta, strimlad
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 dl kalamataoliver
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola av i kallt vatten.
  2. Stek pancettan till fin färg i torr panna. Bryt mozzarellan i bitar.
  3. Vänd runt pastan med pancetta, mozzarella, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa pastasalladen med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pastasallad med fylld pasta och basilika
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 förpackningar fylld färsk pasta (à 250 g)
  • 200 g pancetta, strimlad
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 dl kalamataoliver
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika

Pastasallad med fylld pasta och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En extra matig pastasallad till din buffé görs på fylld färsk pasta, t ex tortellini. Spola pastan kall och blanda med stekt pancetta, mozzarella och oliver.

Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola av i kallt vatten.
  2. Stek pancettan till fin färg i torr panna. Bryt mozzarellan i bitar.
  3. Vänd runt pastan med pancetta, mozzarella, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa pastasalladen med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!