Pastasallad med fylld pasta och basilika
  • Tid 20 min

Pastasallad med fylld pasta och basilika

0 (0 betyg)

En extra matig pastasallad till din buffé görs på fylld färsk pasta, t ex tortellini. Spola pastan kall och blanda med stekt pancetta, mozzarella och oliver.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 förpackningar fylld färsk pasta (à 250 g)
  • 200 g pancetta, strimlad
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 dl kalamataoliver
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola av i kallt vatten.

  2. 2

    Stek pancettan till fin färg i torr panna. Bryt mozzarellan i bitar.

  3. 3

    Vänd runt pastan med pancetta, mozzarella, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa pastasalladen med basilikablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar