
Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett
Ostens och prociuttons sälta gör sig väldigt bra tillsammans med räkorna. Tillsammans med vitlök, dragon och rosmarin smakar grillspetten enastående bra,
- 16 st skalade kräftstjärtar
- 1 msk oliv- eller jordnötsolja
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 msk hackad dragon eller persilja
- 80 g prosciutto skivor i halvor
- 200 g halloumi i bitar
- 1 msk olivolja
- 4 st rosmarin på kvist
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda olja, vitlök, kryddor och salt och pensla stjärtarna. Linda in varje kräfta i en skinkbit och trä upp på små träspett. Grilla 2 -3 minuter.
- Pensla osten med olja och trä upp på rosmarinkvistar. Grilla tills osten fått ränder.
Tips

Råa havskräfts stjärtar passar bäst till detta men det går bra med kokta eller krärftsjärtar i lake. Använd då 2 stycken eftersom de är så små.
Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett
Ostens och prociuttons sälta gör sig väldigt bra tillsammans med räkorna. Tillsammans med vitlök, dragon och rosmarin smakar grillspetten enastående bra,
Gör så här
- Blanda olja, vitlök, kryddor och salt och pensla stjärtarna. Linda in varje kräfta i en skinkbit och trä upp på små träspett. Grilla 2 -3 minuter.
- Pensla osten med olja och trä upp på rosmarinkvistar. Grilla tills osten fått ränder.
Tips

Råa havskräfts stjärtar passar bäst till detta men det går bra med kokta eller krärftsjärtar i lake. Använd då 2 stycken eftersom de är så små.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2011-12-30
I receptet låg ekologiska tigerräkor som säljs i vissa av våra butiker. Vi säljer inte konventionellt odlade tigerräkor. I samtal med läsare har vi nu ändrat receptet till havskräftsstjärtar. Tack för era kommentarer.
2011-12-28
Skäms på er för tigerräkorna! Lite bättre koll än så måste ni faktiskt ha på miljöaspekterna.
2011-12-28
Håller med föregående talare, Johan Gripe. Varför ha med tigerräkor - det går väl bättre ur alla synvinklar med stora, vanliga räkor?
2011-12-28
Hur kan ni ha med tigerräkor i receptet? Det är väl inte ok?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2011-12-30
I receptet låg ekologiska tigerräkor som säljs i vissa av våra butiker. Vi säljer inte konventionellt odlade tigerräkor. I samtal med läsare har vi nu ändrat receptet till havskräftsstjärtar. Tack för era kommentarer.
Henrik Ekstrand
2011-12-28
Skäms på er för tigerräkorna! Lite bättre koll än så måste ni faktiskt ha på miljöaspekterna.
May Serring-Garnheim
2011-12-28
Håller med föregående talare, Johan Gripe. Varför ha med tigerräkor - det går väl bättre ur alla synvinklar med stora, vanliga räkor?
John Gripe
2011-12-28
Hur kan ni ha med tigerräkor i receptet? Det är väl inte ok?