Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ostens och prociuttons sälta gör sig väldigt bra tillsammans med räkorna. Tillsammans med vitlök, dragon och rosmarin smakar grillspetten enastående bra,

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st skalade kräftstjärtar
  • 1 msk oliv- eller jordnötsolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad dragon eller persilja
  • 80 g prosciutto skivor i halvor
  • 200 g halloumi i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 4 st rosmarin på kvist
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda olja, vitlök, kryddor och salt och pensla stjärtarna. Linda in varje kräfta i en skinkbit och trä upp på små träspett. Grilla 2 -3 minuter.
  2. Pensla osten med olja och trä upp på rosmarinkvistar. Grilla tills osten fått ränder.

Tips

Råa havskräfts stjärtar passar bäst till detta men det går bra med kokta eller krärftsjärtar i lake. Använd då 2 stycken eftersom de är så små.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2011-12-30

I receptet låg ekologiska tigerräkor som säljs i vissa av våra butiker. Vi säljer inte konventionellt odlade tigerräkor. I samtal med läsare har vi nu ändrat receptet till havskräftsstjärtar. Tack för era kommentarer.

Henrik Ekstrand

2011-12-28

Skäms på er för tigerräkorna! Lite bättre koll än så måste ni faktiskt ha på miljöaspekterna.

May Serring-Garnheim

2011-12-28

Håller med föregående talare, Johan Gripe. Varför ha med tigerräkor - det går väl bättre ur alla synvinklar med stora, vanliga räkor?

John Gripe

2011-12-28

Hur kan ni ha med tigerräkor i receptet? Det är väl inte ok?

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 16 st skalade kräftstjärtar
  • 1 msk oliv- eller jordnötsolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad dragon eller persilja
  • 80 g prosciutto skivor i halvor
  • 200 g halloumi i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 4 st rosmarin på kvist
  • 0.5 tsk salt

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ostens och prociuttons sälta gör sig väldigt bra tillsammans med räkorna. Tillsammans med vitlök, dragon och rosmarin smakar grillspetten enastående bra,

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda olja, vitlök, kryddor och salt och pensla stjärtarna. Linda in varje kräfta i en skinkbit och trä upp på små träspett. Grilla 2 -3 minuter.
  2. Pensla osten med olja och trä upp på rosmarinkvistar. Grilla tills osten fått ränder.

Tips

Råa havskräfts stjärtar passar bäst till detta men det går bra med kokta eller krärftsjärtar i lake. Använd då 2 stycken eftersom de är så små.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2011-12-30

I receptet låg ekologiska tigerräkor som säljs i vissa av våra butiker. Vi säljer inte konventionellt odlade tigerräkor. I samtal med läsare har vi nu ändrat receptet till havskräftsstjärtar. Tack för era kommentarer.

Henrik Ekstrand

2011-12-28

Skäms på er för tigerräkorna! Lite bättre koll än så måste ni faktiskt ha på miljöaspekterna.

May Serring-Garnheim

2011-12-28

Håller med föregående talare, Johan Gripe. Varför ha med tigerräkor - det går väl bättre ur alla synvinklar med stora, vanliga räkor?

John Gripe

2011-12-28

Hur kan ni ha med tigerräkor i receptet? Det är väl inte ok?