Primörer i ättikslag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Vårgrönsaker, syrade på traditionellt svenskt vis.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att dra
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 400 g röd- eller polkabetor
  • 2 knippen grön sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 1 msk fänkålsfrön
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala, dela ev och skiva betorna tunt. Ansa sparrisen och skär i bitar. Ansa och skiva rädisorna tunt.

Ättikslag

  1. Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret smält
  2. Rosta fänkålsfröna i en torr panna tills det börjar dofta.
  3. Lägg grönsakerna i en plastpåse med fänkålsfröna. Häll över lagen när den svalnat något. Låt dra i 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2014-04-24

Hittade detta recept när jag städade bland recepten! Supergott alla tyckte om det! Kommer göra detta fler gånger i sommar.

Liknande recept

Ugnsrostade knippmorötter med pesto

(0)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Snabb kålrotslåda

(3)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g röd- eller polkabetor
  • 2 knippen grön sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 1 msk fänkålsfrön
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Primörer i ättikslag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Vårgrönsaker, syrade på traditionellt svenskt vis.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att dra
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, dela ev och skiva betorna tunt. Ansa sparrisen och skär i bitar. Ansa och skiva rädisorna tunt.

Ättikslag

  1. Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret smält
  2. Rosta fänkålsfröna i en torr panna tills det börjar dofta.
  3. Lägg grönsakerna i en plastpåse med fänkålsfröna. Häll över lagen när den svalnat något. Låt dra i 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2014-04-24

Hittade detta recept när jag städade bland recepten! Supergott alla tyckte om det! Kommer göra detta fler gånger i sommar.

Liknande recept

Ugnsrostade knippmorötter med pesto

(0)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Snabb kålrotslåda

(3)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies