Primörer i ättikslag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Vårgrönsaker, syrade på traditionellt svenskt vis.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att dra
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 400 g röd- eller polkabetor
  • 2 knippen grön sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 1 msk fänkålsfrön
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala, dela ev och skiva betorna tunt. Ansa sparrisen och skär i bitar. Ansa och skiva rädisorna tunt.

Ättikslag

  1. Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret smält
  2. Rosta fänkålsfröna i en torr panna tills det börjar dofta.
  3. Lägg grönsakerna i en plastpåse med fänkålsfröna. Häll över lagen när den svalnat något. Låt dra i 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2014-04-24

Hittade detta recept när jag städade bland recepten! Supergott alla tyckte om det! Kommer göra detta fler gånger i sommar.

Liknande recept

Vegopiroger - Coop

(7)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost - Coop

(0)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo - Coop

(0)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping - Coop

(0)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)

Matmuffins med morötter och fetaost - Coop

(4)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 400 g röd- eller polkabetor
  • 2 knippen grön sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 1 msk fänkålsfrön
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Primörer i ättikslag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Vårgrönsaker, syrade på traditionellt svenskt vis.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att dra
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, dela ev och skiva betorna tunt. Ansa sparrisen och skär i bitar. Ansa och skiva rädisorna tunt.

Ättikslag

  1. Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret smält
  2. Rosta fänkålsfröna i en torr panna tills det börjar dofta.
  3. Lägg grönsakerna i en plastpåse med fänkålsfröna. Häll över lagen när den svalnat något. Låt dra i 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2014-04-24

Hittade detta recept när jag städade bland recepten! Supergott alla tyckte om det! Kommer göra detta fler gånger i sommar.

Liknande recept

Vegopiroger - Coop

(7)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost - Coop

(0)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo - Coop

(0)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping - Coop

(0)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)

Matmuffins med morötter och fetaost - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies