För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissoppa med stilton och picklad pumpa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Smakrik och värmande potatissoppa toppad med pumpa och smulad ost. Mums! Recept av Spfia Wood

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g mjölig potatis, skalad och fintärnad
  • 3 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk neutral olja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt och svartpeppar
  • 50 g stiltonost, till servering
  • Picklad pumpa
  • 250 g butternutpumpa
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 krm hel vitpeppar
  • 1 krm hel svartpeppar

Gör så här

  1. Picklad pumpa: Skala och skär pumpan i ca ½ cm stora kuber. Blanda vatten, socker, ättiksprit och pepparkorn i en kastrull och värm tills sockret smält. Lägg pumpan i en ren glasburk och häll över lagen. Låt svalna helt.
  2. Fräs potatis och lök i olja i en kastrull under omrörning tills löken är mjuk. Häll i vinet, låt koka några minuter. Häll i vatten, grädde, mjölk och grönsaksfond.
  3. Koka under lock tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera i små koppar och toppa med picklad pumpa och smulad ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

(9)

Inlagd sill med rosépeppar

(8)

Rödbetssallad av Niklas Ekstedt

(1)

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

(3)

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

(23)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g mjölig potatis, skalad och fintärnad
  • 3 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk neutral olja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt och svartpeppar
  • 50 g stiltonost, till servering
  • Picklad pumpa
  • 250 g butternutpumpa
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 krm hel vitpeppar
  • 1 krm hel svartpeppar

Potatissoppa med stilton och picklad pumpa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Smakrik och värmande potatissoppa toppad med pumpa och smulad ost. Mums! Recept av Spfia Wood

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad pumpa: Skala och skär pumpan i ca ½ cm stora kuber. Blanda vatten, socker, ättiksprit och pepparkorn i en kastrull och värm tills sockret smält. Lägg pumpan i en ren glasburk och häll över lagen. Låt svalna helt.
  2. Fräs potatis och lök i olja i en kastrull under omrörning tills löken är mjuk. Häll i vinet, låt koka några minuter. Häll i vatten, grädde, mjölk och grönsaksfond.
  3. Koka under lock tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera i små koppar och toppa med picklad pumpa och smulad ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

(9)

Inlagd sill med rosépeppar

(8)

Rödbetssallad av Niklas Ekstedt

(1)

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

(3)

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

(23)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)