Potatissoppa med stilton och picklad pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

Smakrik och värmande potatissoppa toppad med pumpa och smulad ost. Mums! Recept av Spfia Wood

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g mjölig potatis, skalad och fintärnad
  • 3 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk neutral olja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt och svartpeppar
  • 50 g stiltonost, till servering
  • Picklad pumpa
  • 250 g butternutpumpa
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 krm hel vitpeppar
  • 1 krm hel svartpeppar

Gör så här

  1. Picklad pumpa: Skala och skär pumpan i ca ½ cm stora kuber. Blanda vatten, socker, ättiksprit och pepparkorn i en kastrull och värm tills sockret smält. Lägg pumpan i en ren glasburk och häll över lagen. Låt svalna helt.
  2. Fräs potatis och lök i olja i en kastrull under omrörning tills löken är mjuk. Häll i vinet, låt koka några minuter. Häll i vatten, grädde, mjölk och grönsaksfond.
  3. Koka under lock tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera i små koppar och toppa med picklad pumpa och smulad ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Inlagd sill med rosépeppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rädissallad med rökt kött

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödbetssallad av Niklas Ekstedt

Betyg
Betyg
(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g mjölig potatis, skalad och fintärnad
  • 3 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk neutral olja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt och svartpeppar
  • 50 g stiltonost, till servering
  • Picklad pumpa
  • 250 g butternutpumpa
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 krm hel vitpeppar
  • 1 krm hel svartpeppar

Potatissoppa med stilton och picklad pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

Smakrik och värmande potatissoppa toppad med pumpa och smulad ost. Mums! Recept av Spfia Wood

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad pumpa: Skala och skär pumpan i ca ½ cm stora kuber. Blanda vatten, socker, ättiksprit och pepparkorn i en kastrull och värm tills sockret smält. Lägg pumpan i en ren glasburk och häll över lagen. Låt svalna helt.
  2. Fräs potatis och lök i olja i en kastrull under omrörning tills löken är mjuk. Häll i vinet, låt koka några minuter. Häll i vatten, grädde, mjölk och grönsaksfond.
  3. Koka under lock tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera i små koppar och toppa med picklad pumpa och smulad ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Inlagd sill med rosépeppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rädissallad med rökt kött

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödbetssallad av Niklas Ekstedt

Betyg
Betyg
(1)