Potatissallad med ugnsbakade tomater, citronette och gräslök

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Potatoisar i gott sällskap med smak av friska citroner och parmesan

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Citronette:
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kg kokt och avsvalnad potatis
  • 150 g hyvlad parmesanost
  • 1 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen 1 timme. Låt svalna. Blanda citronette av olivolja, citronskal och -saft, honung, salt samt peppar.
  2. Vänd försiktigt ihop potatis, tomater, citronette, parmesanost och gräslök så att allt blandas.

Servering

Servera gärna till en grillad köttbit, eller grillad lax.

Tips

Använd gärna färskpotatis till salladen då det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatissallad

(1)

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

(7)

Färskpotatissallad med ädelost

(0)

Primörpaj

(9)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Citronette:
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kg kokt och avsvalnad potatis
  • 150 g hyvlad parmesanost
  • 1 dl hackad gräslök

Potatissallad med ugnsbakade tomater, citronette och gräslök

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Potatoisar i gott sällskap med smak av friska citroner och parmesan

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen 1 timme. Låt svalna. Blanda citronette av olivolja, citronskal och -saft, honung, salt samt peppar.
  2. Vänd försiktigt ihop potatis, tomater, citronette, parmesanost och gräslök så att allt blandas.

Servering

Servera gärna till en grillad köttbit, eller grillad lax.

Tips

Använd gärna färskpotatis till salladen då det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatissallad

(1)

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

(7)

Färskpotatissallad med ädelost

(0)

Primörpaj

(9)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies