Potatissallad med ugnsbakade tomater, citronette och gräslök

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Potatoisar i gott sällskap med smak av friska citroner och parmesan

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Citronette:
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kg kokt och avsvalnad potatis
  • 150 g hyvlad parmesanost
  • 1 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen 1 timme. Låt svalna. Blanda citronette av olivolja, citronskal och -saft, honung, salt samt peppar.
  2. Vänd försiktigt ihop potatis, tomater, citronette, parmesanost och gräslök så att allt blandas.

Servering

Servera gärna till en grillad köttbit, eller grillad lax.

Tips

Använd gärna färskpotatis till salladen då det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Grillad potatis med tzatziki - Coop

(1)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

Sötpotatissallad med limevinägrett - Coop

(43)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Rostad potatissallad med sparris och mandlar - Coop

(5)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål - Coop

(3)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Citronette:
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kg kokt och avsvalnad potatis
  • 150 g hyvlad parmesanost
  • 1 dl hackad gräslök

Potatissallad med ugnsbakade tomater, citronette och gräslök

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Potatoisar i gott sällskap med smak av friska citroner och parmesan

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen 1 timme. Låt svalna. Blanda citronette av olivolja, citronskal och -saft, honung, salt samt peppar.
  2. Vänd försiktigt ihop potatis, tomater, citronette, parmesanost och gräslök så att allt blandas.

Servering

Servera gärna till en grillad köttbit, eller grillad lax.

Tips

Använd gärna färskpotatis till salladen då det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Grillad potatis med tzatziki - Coop

(1)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

Sötpotatissallad med limevinägrett - Coop

(43)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Rostad potatissallad med sparris och mandlar - Coop

(5)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies