För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissallad med bacon och krasse

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 750 g färskpotatis
  • 140 g bacon
  • 4 tunt skivade röda knipplökar
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 70 g vattenkrasse, eller machésallad
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja, eller solrosolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet.
  2. Stek baconet knaprigt. Blanda vinägretten. Blanda potatis, bacon, lök, bönor och vinägrett i en skål eller bunke. Vänd till sist ner vattenkrasse eller machésallat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gormetrulle

(23)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(37)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Julkorv

(15)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 750 g färskpotatis
  • 140 g bacon
  • 4 tunt skivade röda knipplökar
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 70 g vattenkrasse, eller machésallad
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja, eller solrosolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm peppar

Potatissallad med bacon och krasse

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet.
  2. Stek baconet knaprigt. Blanda vinägretten. Blanda potatis, bacon, lök, bönor och vinägrett i en skål eller bunke. Vänd till sist ner vattenkrasse eller machésallat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gormetrulle

(23)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(37)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Julkorv

(15)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)