Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 500 g potatis
  • 100 g riven ost
  • 4 medium tortillabröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • svartpeppar
  • 1 msk konc mörk oxfond
  • 1 dl rött vin
  • 50 g smör
  • 300 g fint strimlade sockerärtor
  • 250 g klyftade cocktailtomater
  • salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen 10–15 min, tills den är mjuk. Låt potatisen svalna och mosa den med en slev eller gaffel. Tillsätt ost och salt.
  2. Bred ut blandningen på ena halvan av tortillabröden. Vik över den andra halvan och platta till. Hetta upp en torr stekpanna och stek på medelhög värme, ca 2 min per sida. Skär quesadillan i tårtbitar.
  3. Putsa och skiva fläskfilén i 2–3 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och peppra köttet och stek skivorna 2–3 min per sida, tills de är klara igenom.
  4. Vispa ur pannan med fond, vin och smör. Låt koka kraftigt ett par min. Skär quesadillan i tårtbitar och servera med fläskfilé, rödvinssky och grönsaker.

Tips

Quesadillan går bra att förbereda, värm den då i ugnen på 200º i 5-8 minuter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g potatis
  • 100 g riven ost
  • 4 medium tortillabröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • svartpeppar
  • 1 msk konc mörk oxfond
  • 1 dl rött vin
  • 50 g smör
  • 300 g fint strimlade sockerärtor
  • 250 g klyftade cocktailtomater
  • salt

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen 10–15 min, tills den är mjuk. Låt potatisen svalna och mosa den med en slev eller gaffel. Tillsätt ost och salt.
  2. Bred ut blandningen på ena halvan av tortillabröden. Vik över den andra halvan och platta till. Hetta upp en torr stekpanna och stek på medelhög värme, ca 2 min per sida. Skär quesadillan i tårtbitar.
  3. Putsa och skiva fläskfilén i 2–3 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och peppra köttet och stek skivorna 2–3 min per sida, tills de är klara igenom.
  4. Vispa ur pannan med fond, vin och smör. Låt koka kraftigt ett par min. Skär quesadillan i tårtbitar och servera med fläskfilé, rödvinssky och grönsaker.

Tips

Quesadillan går bra att förbereda, värm den då i ugnen på 200º i 5-8 minuter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!