Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky
  • Tid 40 min

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

2.83 (6 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g potatis
  • 100 g riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 4 medium tortillabröd
Till servering:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk konc mörk oxfond
  • 1 dl rött vin
  • 50 g smör
  • 300 g fint strimlade sockerärtor
  • 250 g klyftade cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen 10–15 min, tills den är mjuk. Låt potatisen svalna och mosa den med en slev eller gaffel. Tillsätt ost och salt.

  2. 2

    Bred ut blandningen på ena halvan av tortillabröden. Vik över den andra halvan och platta till. Hetta upp en torr stekpanna och stek på medelhög värme, ca 2 min per sida. Skär quesadillan i tårtbitar.

  3. 3

    Putsa och skiva fläskfilén i 2–3 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och peppra köttet och stek skivorna 2–3 min per sida, tills de är klara igenom.

  4. 4

    Vispa ur pannan med fond, vin och smör. Låt koka kraftigt ett par min. Skär quesadillan i tårtbitar och servera med fläskfilé, rödvinssky och grönsaker.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Quesadillan går bra att förbereda, värm den då i ugnen på 200º i 5-8 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar