Potatismos med citrus och parmesan

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
  2. Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.

Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Potatismos med citrus och parmesan
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 30 g rucola

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
  2. Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.

Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!