Potatismos med citrus och parmesan
  • Tid 30 min

Potatismos med citrus och parmesan

0 (0 betyg)

Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.

  2. 2

    Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar